ΜΟΥΣΑ ΑΛΕΡΙΚ: ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΜΟΥ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

ΜΕ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΜΟΥΣΑΦΙΡΗ
Ο Τούρκος που είχε συλληφθεί στις 2 Μαΐου για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, από το απόγευμα βρίσκεται στην πατρίδα του. Ο Μουσά Αλερίκ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ. Κατασχέθηκε ο εκσκαφέας με τον οποίο είχε περάσει στο Ελληνικό έδαφος.
Ο 38χρονος δημοτικός υπάλληλος πό την Αδριανούπολη, κρατείτο στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας. Με το που ολοκλήρώθηκαν οι διαδικασίες για την παράνομη είσοδό του στην χώρα, όπως όρισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, στις 3 το απόγευμα, επιβιβάστηκε σε συμβατικό τζιπ της ΕΛ.ΑΣ με φιμέ τζάμια, χωρίς επιπλέον συνοδεία. 

Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο Μουσά Αλερίκ  παρουσία δύο δικηγόρων του και ενός διερμηνέα, δέχτηκε να μην εκπνεύσουν οι προθεσμίες για το δικαίωμα προσφυγής του και να παραιτηθεί εγγράφως απ’ όλα τα διοικητικά μέσα, προκειμένου να επιστρέψει στην Τουρκία. 
Στην άλλη πλευρά των συνόρων τον περίμεναν δεκάδες δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία, μέλη της οικογένειάς του, Τούρκοι αξιωματούχοι και ο δήμαρχος της Αδριανούπολης Ρετσέπ Γκουρκάν, ο οποίος ευχαρίστησε τις Ελληνικές Αρχές για την γρήγορη επιστροφή του χειριστή εκσκαπτικού στην πατρίδα του.

Και ο ίδιος όμως ο Μουσά Αλερίκ ευχαρίστησε την Ελλάδα, επειδή όπως είπε οι τοπικές Αρχές του φέρθηκαν πολύ καλά. Στις δηλώσεις του ανέφερε, ότι τόσο η Ελληνική δικαιοσύνη όσο και το δικαστήριο κατάλαβαν ότι έχει  δίκιο, επειδή δεν έκανα κάποιο λάθος, είπε. Και συνέχισε: Πραγματικά  μου φέρθηκαν πολύ καλά. Ακόμα και αν δεν είναι ξενοδοχείο (το κρατητήριο) πραγματικά και από την αστυνομία  μου συμπεριφέρθηκαν καλά. Πήγα εκεί και με υποδέχθηκαν όπως σε μουσαφίρη.


Την ίδια ώρα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν συμπληρώσει 66 ημέρες κράτησης στις φυλακές της Αδριανούπολης, χωρίς να γνωρίζουν ποιες είναι οι κατηγορίες που θα τους απαγγελθούν.

Σχόλια