5 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Στον 38χρονο Τούρκο εργάτη του δήμου Αδριανούπολης που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου, το δικαστήριο Ορεστιάδας επέβαλε πεντάμηνη φυλάκιση με αναστολή και 1500 ευρώ πρόστιμο.
Ο Τούρκος άσκησε έφεση και θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι να ολοκληρωθεί η απέλασή του. Ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος, αλλά η διαδικασία απέλασης μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ημέρες.
Το δικαστήριο αποφάσισε και τη δήμευση του σκαπτικού μηχανήματος, αφού δεν προσκομίστηκε επίσημο έγγραφο ότι ανήκει στον δήμο Ανδριανούπολης.
Ο καταδικασθείς υποστήριξε ότι εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στο τελωνείο στις Καστανιές και απο λάθος πέρασε στο Ελληνικό έδαφος, αφού όπως είπε δεν άκουσε και δεν κατάλαβε τις επισημάνσεις που του έγιναν από τους Ελληνες στρατιωτικούς. Είχαν προηγηθεί σήματα από το Ελληνικό φυλάκιο.
Μπήκε για περίπου δέκα μέτρα σε Ελληνικό έδαφος και οι Έλληνες στρατιώτες τον συνέλαβαν.
Οι Ελληνες στρατιωτικοί αναφέρουν ότι πέρασε τρεις φορές τα σύνορα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα haberler o γιος του Τούρκου υπαλλήλου που συνελήφθη στις Καστανιές, ανέφερε ότι η σύλληψη του πατέρα του έγινε για αντίποινα για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς.
Στις 20 Μαρτίου είχε συλληφθεί ένας ακόμη Τούρκος πολίτης, όταν παραβίασε τα σύνορα της χώρας μας σε κατάσταση μέθης και του είχε επιβληθεί πρόστιμο 1500 ευρώ.

Σχόλια