ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ NOOR 1



Ο Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι Ιρανικής καταγωγής Τούρκος υπήκοος, βρίσκεται στα χέρια των Τουρκικών αρχών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου. Ο Ζιντάστι αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor 1, τον Ιούνιο του 2014. Συνελήφθη μαζί με εννέα συνεργούς του στην Κωνσταντινούπολη από αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και όλοι μεταφέρθηκαν στα κεντρικά της Ασφάλειας για ανάκριση.
Σε βάρος του Ζιντάστι είχε εκδοθεί το Σεπτέμβριο του 2017  ένταλμα σύλληψης απο την 3η τακτική ανακρίτρια Πειραιά Ασπασίας Αλβανού για την οργάνωση και χρηματοδότηση της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης το καλοκαίρι του 2014, από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα. Στο ρόλο στην υπόθεση, του ιρανικής καταγωγής Τούρκου ναρκέμπορου είχε αναφερθεί σε μια από τις καταθέσεις του ο καταδικασμένος σε ισόβια εφοπλιστής Μάκης Γιαννουσάκης, στο σπίτι του οποίου στη Φιλοθέη είχαν βρεθεί τα 500 κιλά από τους συνολικά 2 τόνους του φορτίου της ηρωίνης.
Υπήρξαν μάλιστα υπόνοιες ότι δρούσε ως πράκτορας της αμερικανικής DEA. Την 26η Σεπτεμβρίου του 2014, τρεις μήνες μετά την κατάσχεση των δύο τόνων ηρωίνης στην Ελευσίνα, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης η 19χρονη κόρη του, Αρζού, και ο 23 ετών οδηγός της.

Ο Ζιντάστι είχε συλληφθεί το 2007 για διακίνηση 70 κιλών ηρωίνης και το 2010 είχε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες αποφυλακιστεί. Το 2016 συνελήφθη στο Βέλγιο και εκδόθηκε στην Τουρκία ο 46χρονος τουρκικής καταγωγής Βέλγος επιχειρηματίας Ορχάν Ουρμ, ως ηθικός αυτουργός του διπλού φονικού
Ο τουρκικός τύπος μεταξύ των άλλων, αναφέρει ότι ο Ζιντάστι υπήρξε και μυστικός μάρτυρας στην υπόθεση Εργκένεκον, το μυστικό σχέδιο για την ανατροπή της κυβέρνησης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχόλια