ΘΡΗΝΟΣ. ΝΕΚΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ.

Το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά που ανήκαν στην ΜΠΚ331 και είχαν απογειωθεί από την Σκύρο για να αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά που είχαν παραβιάσει τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Μετά την αναχαίτιση και κατά την επιστροφή του στη Σκύρο ο πιλότος Νο2 του σμήνους ανέφερε ότι έχασε κάθε επαφή με το Νο1 που ήταν ο αρχηγός του σμήνους. Ηταν η στιγμή που τα δύο αεροσκάφη άρχισαν τις διαδικασίες προσγείωσης. Σήμανε συναγερμός. 
Όπως ανακοινώθηκε ο χειριστής δεν πρόλαβε να δώσει σήμα πριν χαθεί από τα ραντάρ, ενώ την ώρα της πτώσης δεν πετούσε τουρκικό μαχητικό στο Αιγαίο. 
Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του χειριστή. Στην επιχείρηση Save and Rescue συμμετείχε ένα ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου. Στην περιοχή κατευθύνθηκε και η φρεγάτα Ψαρά.
Την είδηση για τον θάνατο του χειριστή έκανε γνωστή ο Πάνος Καμμένος. 
 Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έγραψε: Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ.

Δεν είναι γνωστά τα αίτια της πτώσης.
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5 εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.
Στην περιοχή επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες και σύμφωνα με πληροφορίες ο χειριστής του ήταν έμπειρος.

Σχόλια