ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ DRONE

Tο σαλάχι. Tο πρώτο οπλισμένο υποβρύχιο drone τουρκικής κατασκευής που ανακοίνωσε η εταιρεία αμυντικού εξοπλισμού Albayraklar Savunma. Το Wattozz, όπως είναι το όνομά του στα τουρκικά, θα είναι διαθέσιμο σε τρεις μήνες.
Ονομάστηκε «σαλάχι» επειδή θα μοιάζει με το θαλάσσιο πλάσμα τόσο σε μέγεθος και σχεδιασμό, όσο και σε κίνηση.
Κατασκευασμένο απο τιτάνιο και αλουμίνιο και καλυμμένο από σιλικόνη. Θα διαθέτει δύο κάμερες  και τρεις μηχανές. Η ταχύτητα του του θα φθάνει τους 5,5 κόμβους και θα μπορεί να έχει κίνηση 12 ωρών. Ο έλεγχός του θα γίνεται μέσω κρυπτογραφημένων ακουστικών κυμάτων, παρόμοιων με εκείνα που χρησιμοποιούν φάλαινες και δελφίνια για να επικοινωνήσουν. Πρόκειται ουσιαστικά για τηλεκατευθυνόμενη νάρκη που θα μπορεί να λειτουργεί ως επιθετικό όπλο,αλλά θα έχει και κατασκοπευτικούς στόχους. Θα παραμένει ακουμπισμένο στον βυθό ενώ ηλεκτρομαγνητικά και υπερηχητικά σήματα θα το προστατεύουν από τα ψάρια. 
Το νέο τουρκικό όπλο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Καραντενίζ στην Τραπεζούντα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Albayraklar Savunma, Μουσταφά Αλμπαϊράκ, η ανίχνευσή του δεν είναι δυνατή, ούτε όταν κινείται, ούτε όταν παραμένει στον βυθό.

Σχόλια