ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Άλλα οκτώ πολεμικά πλοία στέλνουν στη Μεσόγειο οι ΗΠΑ. Ανάμεσά τους το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman.  Το εν λόγω αεροπλανοφόρο είναι κλάσεως Νίμιτζ και έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων, κινείται με 4 προπέλες ταχύτητας 30 κόμβων και με δύναμη που δίνουν οι δύο πυρηνικοί του αντιδραστήρες. Έχει μήκος 333 μέτρα και πλάτος 78. Το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα ενώ η έκταση του καταστρώματος ξεπερνά τα 4.5 στρέμματα. Μπορεί να χωρέσει έως και 90 μαχητικά αεροσκάφη.
Το Harry S. Truman θα αντικαταστήσει το αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt που ολοκλήρωσε την τετράμηνη αποστολή του στη Μέση Ανατολή, τον προηγούμενο μήνα.
Θα σαλπάρει για τη Μεσόγειο την Τετάρτη. Ανοιχτά της Συρίας θα βρει το αντιτορπιλικό USS Donald Cook. Τα αντιτορπιλικά USS Arleigh Burke, USS Forrest Sherman, USS Bulkeley και USS Farragut θα συνοδεύουν το αντιτορπιλικό και το καταδρομικό USS Normandy.
Στον στόλο θα προστεθούν τα αντιτορπιλικά USS The Sullivans και USS Jason Dunham. 
Συνολικά στα προαναφερθέντα πολεμικά σκάφη , θα επιβαίνουν 6.000 ναύτες. 
Μαζί τους θα είναι και η Γερμανική φρεγάτα FGS Hessen στο πρώτο μισό της αποστολής τους, που θα περιλαμβάνει επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας και προσπάθειες συνεργασίας με συμμάχους και εταίρους, ενώ θα παράσχει ικανότητα αντιμετώπισης κρίσεων και συνεργασίας στην ασφάλεια.
 

Σχόλια