ΜΑΚΡΟΝ. ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΑΝ ΑΠΕΙΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε περίπτωση που η Ελλάδα απειληθεί από την Τουρκία θα δείξει η Γαλλία. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της ομιλίας του για το μέλλον της Ευρώπης.
Απαντώντας σε ερωτήματα ευρωβουλευτών σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα έναντι της Ελλάδας, η οποία αυξάνεται επικίνδυνα, ο Μακρόν δήλωσε ότι η αμυντική συνεργασία και η αλληλεγγύη στην ΕΕ είναι προτεραιότητα για τη χώρα του και τόνισε ότι όπως η Γαλλία έχει εκφράσει την υποστήριξή της στη Μεγάλη Βρετανία σε περίπτωση που η χώρα δεχθεί εξωτερική απειλή, το ίδιο έχει κάνει και με την Ελλάδα, έχοντας διαβεβαιώσει μάλιστα και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε ότι αφορά το συγκεκριμένο γεγονός.
Απαντώντας σε παρέμβαση του Έλληνα ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, τόνισε πως η θέση της Γαλλίας είναι πάγια.
Αναφέρθηκε επίσης στην μεταναστευτική και προσφυγική κρίση ο Γάλλος πρόεδρος. Όπως είπε, η Γαλλία θα προτείνει την ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. Δεν γίνεται να αφεθούν μόνες τους οι χώρες πρώτης γραμμής να διαχειριστούν το βάρος των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Και διαβεβαίωσε τους Ευρωβουλευτές ότι θα προωθήσει και το ζήτημα μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου, ώστε να υπάρχουν κοινοί κανόνες στα κράτη- μέλη. 

Σχόλια