ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΕΞ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΩΜΑΛΟΣ....

Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στην πρωτεύουσα της Συρίας ακριβώς τη στιγμή που είχε μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον. Είναι η δήλωση της εκπροσώπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα, μετά απο την επίθεση με πυραύλους στη Δαμασκό από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία.
Ο Συριακός λαός δοκιμάσθηκε πρώτα από την Άραβική άνοιξη, μετά από το Ισλαμικό Κράτος, τώρα από έξυπνους Αμερικανικούς πυραύλους. Η πρωτεύουσα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης, που προσπαθεί επί χρόνια να επιβιώσει υφιστάμενη μια τρομοκρατική επιδρομή, δέχθηκε επίθεση, ήταν η αναφορά της στο ΦΒ.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε: Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες. Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδινο και το Παρίσι.

ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
Κανένας από τους πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από τους συμμάχους τους δεν μπήκε στη ζώνη ευθύνης της Ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας που προστατεύει τις εγκαταστάσεις στην Ταρτούς και τη Χμέιμιμ.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Η Συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της απορρόφησαν την επίθεση που δέχθηκαν σήμερα από τις ΗΠΑ και οι θέσεις που έγιναν στόχοι είχαν εκκενωθεί πριν από μέρες χάρη σε προειδοποίηση εκ μέρους της Ρωσίας. Το ένα τρίτο απο τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν καταρρίφθηκαν.

Σχόλια