ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε σήμερα στην πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της Μυτιλήνης  όταν ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και στελέχη του Δήμου ζήτησαν απο πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν στήσει σκηνές στην πλατεία και μένουν εκεί για τέσσερις ημέρες, να αποχωρήσουν, προκειμένου να καθαρισθεί ο χώρος και στη συνέχεια να επιστρέψουν και πάλι.
Στην αρχή αρνήθηκαν κάτι τέτοιο, αλλά στη συνέχεια πείσθηκαν να αποχωρήσουν από τον κυρίως χώρο της πλατείας. Η ένταση ανέβηκε κατακόρυφα όταν έγινε γνωστό ότι πέθανε ο Αφγανός που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο  με σοβαρό χρόνιο καρδιολογικό πρόβλημα στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας. Ο 40χρονος άνδρας έφθασε με τη σύζυγό και το ανήλικο παιδί τους πριν από 20 μέρες στη Λέσβο. Από τις πρώτες μέρες διαπιστώθηκε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται και η σύζυγός του.  
Ο δήμαρχος Λέσβου επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, ενημερώνοντάς τους σχετικά με το θέμα. Απαίτησε δε να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να απομακρυνθούν οι μετανάστες απο την πλατεία.
Ο κ. Γαληνός συνομίλησε με τους καταληψίες της πλατείας, λέγοντάς τους ότι θα πρέπει να σέβονται τους νόμους και τους κανόνες της χώρας και πάνω από όλα την τοπική κοινωνία που τους φιλοξενεί.

Σχόλια