ΤΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. 5η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΑΝΧΑΤΑΝ. Εκεί όπου θα διεξαχθεί η παρέλαση της ομογένειας για την 197η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας . Την παρέλαση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Εκεί που ο  Ελληνισμός θα διατρανώσει για μια ακόμη φορά την πίστη του στα ιδανικά του Έθνους και την αγάπη του για την πατρίδα.
Τρεις θέσεις θα παραμείνουν κενές στην εξέδρα των επισήμων. Οι δύο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που παραμένουν κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία και η τρίτη για τον Γιώργο Μπαλταδώρο, τον ηρωϊκό σμηναγό που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος λόγω της συνεχιζόμενης προκλητικότητας των τούρκων πριν από λίγες ημέρες.
Τελετάρχες της παρέλασης, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, η εισαγγελέας της κομητείας του Νάσο Μάντλιν Σίγκα και ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος  Παντελής Μπούμπουρας, ο οποίος κατάγεται απο τη Λήμνο και δραστηριοποιείται στην Ουκρανία. 
Η παρέλαση της Νέας Υόρκης είναι η μεγαλύτερη εκτός Ελλάδος και αποτελεί ιστορικό θεσμό. Ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1893, όταν κυμάτισε για πρώτη φορά η Ελληνική Σημαία στο Δημαρχείο της πόλης.

Σχόλια