ΟΙ ΦΕΡΟΝΤΕΣ ΕΙΡΗΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ. Αναχαιτίσαμε σημαντικό αριθμό από τους 100 εκτοξευθέντες πυραύλους

ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία, σήμερα τα ξημερώματα βομβάρδισαν τη Συρία. 

Ο αρχηγός του επιτελείου των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Τζο Ντάνφορντ δήλωσε: Οι δυτικές δυνάμεις έπληξαν στις 04:00 (ώρα Ελλάδας) τρεις στόχους που συνδέονται με το Συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων. Έναν κοντά στη Δαμασκό και δύο άλλους στην περιοχή της Χομς, στην κεντρική Συρία. Τα πλήγματα ολοκληρώθηκαν στις 05:00 (ώρα Ελλάδας). Δεν υπήρξαν Αμερικανικές απώλειες. Προς το παρόν δεν προβλέπεται κάποια άλλη επιχείρηση. Οι σύμμαχοι φρόντισαν να αποφύγουν να πλήξουν τις Ρωσικές δυνάμεις, που έχουν μαζική παρουσία στη χώρα. Η Μόσχα δεν είχε ειδοποιηθεί εκ τον προτέρων για την επέμβαση.

Δηλώσεις έκανε και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Ματίς, ξεκαθαρίζοντας ότι οι επιθέσεις στόχευαν τη Συριακή κυβέρνηση.
Μεταξύ των άλλων ανέφερε: Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της έπληξαν τη Συρία σφοδρότερα από ό,τι τον περασμένο χρόνο. Ήρθε η ώρα να ενωθούμε για να τερματίσουμε τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στρατηγός Φρανσουά Λεκουάντρ, αρχηγός του Γαλλικού γενικού επιτελείου , ήταν παρών κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
Περισσότεροι από 100 πύραυλοι κρουζ και πύραυλοι αέρος-εδάφους εκτοξεύθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία από τη θάλασσα και τον αέρα εναντίον Συριακών στρατιωτικών και πολιτικών στόχων.
Ένας σημαντικός αριθμός από τους πυραύλους αυτούς καταρρίφθηκε από τη Συριακή αντιαεροπορική άμυνα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι η Συρία αναχαίτισε τις Αμερικανικές και συμμαχικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που είχε παραχθεί από τη Σοβιετική Ένωση και στον οποίο περιλαμβάνεται το πυραυλικό σύστημα Buk.



Σχόλια