ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΗΡΩΪΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΛΟΤΟΥ

Το πλήρωμα αλιευτικού σκάφους από τη Σκύρο, εντόπισε τη σορό του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, Γιώργου Μπαλταδώρου, που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου την Πέμπτη το μεσημέρι με
Mirage 2000-5. Εντοπίστηκαν και συντρίμμιατου αεροσκάφους.
Οπως αποκάλυψε ο δήμαρχος της Σκύρου, γύρω στις 09:30 το πρωί, αλιευτικό σκάφος που συμμετείχε στις έρευνες, ήταν αυτό που εντόπισε την σορό του άτυχου πιλότου μας.
Οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι σε τριήμερο πένθος.
Το σπίτι του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Χρήστος Χριστοδούλου. Εξέφρασε τα συλλυπητήρια του, αλλά εξερχόμενος δε θέλησε να κάνει καμία δήλωση, σεβόμενος το πένθος της οικογένειας. Δεν είναι σωστό, θα κάνουν δηλώσεις άλλοι, είπε ο αρχηγός ΓΕΑ.

Τώρα οι πραγματογνώμονες είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στα ερωτήματα για το πως έπεσε το Mirage 2000-5. 
Ο πιλότος ήταν έμπειρος χειριστής, ααλά δεν πρόλαβε ούτε το κουμπί εκτόξευσης του καθίσματος να πατήσει. Επίσης δεν έχουν καταγραφεί συνομιλίες με το άλλο Mirage.
Να σημειωθεί ότι κατά την ώρα της πτώσης στην περιοχή υπήρχε νέφωση. 
Χθες  εντοπίστηκαν στην περιοχή των ερευνών η κάσκα του άτυχου χειριστή, η μικρή σωστική λέμβος και το κιτ επιβίωσης που διέθεται το Mirage στο cockpit. 
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ
Τελευταία μέρα επιφυλακής. Μια εβδομάδα είχε περάσει εκεί. Μετά, θα επέστρεφε στην Τανάγρα. Και την οικογένειά του. Στη γυναίκα του και τα δυο του παιδιά. Ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι. Που δεν τα είδε τις ημέρες του Πάσχα.
                       ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ
                ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΣ  34 ΕΤΩΝ
               ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΡΦΟΒΟΥΝΙ  ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
                                    ΑΘΑΝΑΤΟΣ


Σχόλια