ΔΙΠΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ

Στη Θεσσαλονίκη και ενώ σιγά - σιγά αποκαθίσταται η υδροδότηση στην πόλη μετά τη βλάβη που υπέστη ο αγωγός της Αραβησσού εδώ και έξι ημέρες, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών ζήτησε να διενεργηθεί διπλή έρευνα και να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί κακουργήματα.
Θα χρειαστεί χρόνος που δεν γνωρίζουμε τη διάρκειά του, ώστε να μπορέσει όλη η πόλη να υδροδοτηθεί κανονικά.
Ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έρευνα για  αναζήτηση ευθυνών σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Ζήτησε επίσης να εξεταστεί ποιος φταίει για την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε  και αν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπους, ιδιαίτερα με το κλείσιμο σχολείων για τον φόβο μολύνσεων, αλλά και οικονομικός έλεγχος στα κονδύλια που διακινήθηκαν και αν διακινήθηκαν στην ΕΥΑΘ για τη συντήρηση υποδομών και δικτύων ύδρευσης.
Χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς νερό, αλά η σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε μετά απο 5 ημέρες !!
Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αλλά δεν δόθηκε ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα αποκατασταθούν πλήρως τα προβλήματα.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ
Ξεκίνησε η τροφοδοσία του δικτύου της Θεσσαλονίκης με νερό από τον αγωγό της Αραβησσού, δεδομένου ότι πληροί πλέον τις απαραίτητες υγειονομικές διατάξεις. Η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει ωστόσο σταδιακά όλο το επόμενο εικοσιτετράωρο, προκειμένου να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της. Όσον αφορά στις περιοχές για τις οποίες ανακοινώθηκε ότι θα έχουν 24ωρη διακοπή, εφόσον συνεχιστεί ομαλά η τροφοδοσία με νερό Αραβησσού, θα έχουν συντομότερη αποκατάσταση. Ειδικά για το κέντρο πόλης, η ενίσχυση του δικτύου με το νερό της Αραβησσού αναμένεται να αποκαταστήσει τις επόμενες ώρες τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν πολύωρη διακοπή, όταν έρθει το νερό, να αφήσουν για λίγο τις βρύσες τους ανοιχτές, προκειμένου να καθαρίσουν τα εσωτερικά τους δίκτυα.

ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ
Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι:  Της έκθεσης σε κίνδυνο και της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.
Θα εξεταστεί εάν στοιχειοθετούνται μία σειρά από πλημμελήματα, όπως η παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων και η παράβαση καθήκοντος.

Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σχόλια