ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΗΠΑ. ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ



Τo Ρωσικό πρακτορείο Sputnik αναφέρει ότι οι ΗΠΑ ενισχύουν την στρατιωτική τους δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο εν αναμονή των γεωτρήσεων της εταιρείας ExxonMobil  στην Κυπριακή ΑΟΖ, μέ πλοία και πεζοναύτες, ενώ στην περιοχή πλέουν και ερευνητικά σκάφη της ExxonMobil.
Και όλα αυτά λίγες μόνο ημέρες μετά την αντιπαράθεση Τουρκικών σκαφών και της ιταλικής ΕΝΙ στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Αναλύοντας την κατάσταση, το Sputnik συμπεραίνει ότι οι ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους στην περιοχή, διότι η Τουρκία ενδέχεται να  κάνει χρήση ή να απειλήσει ότι θα κάνει χρήση βίας.


Το πρακτορείο προσθέτει την ανακάλυψη του Αιγυπτιακού κοιτάσματος Ζορ και την ένταση για τη γεώτρηση στη Σουπιά, ενώ  στις 21 Φεβρουαρίου στην περιοχή, μετέβη και το αεροπλανοφόρο Iwo Jima, με δύναμη 2.500 πεζοναυτών, καθώς και τα συνοδευτικά πολεμικά πλοία αμφίβιου πολέμου.
Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος, μνεία γίνεται στην Τουρκική άποψη η οποία διαφέρει από αυτή που επικρατεί διεθνώς, ότι δηλαδή η Βόρεια Κύπρος αποτελεί για τον υπόλοιπο κόσμο πλην της Τουρκίας, κατεχόμενο Κυπριακό έδαφος. Προσθέτει μάλιστα ότι η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εντάσεις και μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών.


Σχόλια