ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΟΥΤΖΝΤΕΜΟΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

 
Mετά τη σύλληψη στη Γερμανία του πρώην προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, xιλιάδες Καταλανοί υπέρμαχοι της αυτονομίας της επαρχίας, βγήκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν χθες  με την αστυνομία
Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτίριο όπου στεγάζονται οι αρχές της περιφέρειας, αλλά και οι αστυνομικοί τους απώθησαν πυροβολώντας στον αέρα.
Οι δαδηλωτές έριξαν αυγά, μπουκάλια, κάγκελα εναντίον της αστυνομίας, ενώ προσπάθησαν να εκτοξεύσουν και κάδους απορριμμάτων.
Μπροστά από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι διαδηλωτές φώναζαν: Αυτή η Ευρώπη είναι ντροπή.
Φτάνοντας έξω από το προξενείο της Γερμανίας, ύψωσαν φωτογραφίες της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, στο πρόσωπο της οποίας είχαν ζωγραφίσει χιτλερικό μουστάκι.
Ο πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου Ρότζερ Τορέντ απηύθυνε έκκληση για ηρεμία με τηλεοπτικό του διάγγελμα.
Συνολικά 87 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, οι 79 στη Βαρκελόνη, εκ των οποίων 13 αστυνομικοί, 7στην πόλη Λέριδα και ένας στη Ταραγκόν.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πουτζντεμόν συνελήφθη στη βόρεια Γερμανία, προερχόμενος από τη Δανία, έπειτα από την έκδοση Πανευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του.
Εξ΄άλλου την Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας αποφάσισε ότι 25 ηγέτες της Καταλονίας θα δικαστούν για εξέγερση, κατάχρηση και ανυπακοή στο κράτος.
Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Πάμπλο Γιαρένα αποφάσισε επίσης την προφυλάκιση πέντε αυτονομιστών ηγετών, κάτι που προκάλεσε  πολλές διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Καταλονία.

Σχόλια