ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΛΕΙ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τηλεφώνησε στον Ρώσο πρόεδρο για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του, του απηύθηνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Μόσχα.
Όπως ανακοινώθηκε απο το Μαξίμου, πέραν της Ελληνορωσικής συνεργασίας, συζητήθηκαν οι ευρωρωσικές σχέσεις αλλά και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη αναφορά στη στάση της Τουρκίας. 
Ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρει ότι στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας και οι δύο πλευρές επαναβεβαίωσαν τη διάθεσή τους για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.  Εξέφρασαν δε ικανοποίηση για την αυξανόμενη συνεργασία στους τομείς του εμπορίου, της οικονομίας και του ανθρωπιστικού τομέα. Επίσης ο Βλαντιμίρ Πούτιν, έπειτα από σχετικό αίτημα του κ. Τσίπρα, τον ενημέρωσε για την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Συζητήθηκαν, επιπλέον, οι πρόσφατες εξελίξεις σε σχέση με την Ευρωπαϊκή ασφάλεια, αλλά και το θέμα των Βρετανικών αιτιάσεων έναντι της Ρωσίας  στην υπόθεση Σάλσμπερι.

Σχόλια