ΝΟΤΑΜ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΥΡΑ

ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ
Η Ελλάδα δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ το ανατολικό, βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Με άλλα λόγια, κλειδώνει μέχρι νεωτέρας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και το τμήμα του FIR που αστυνομεύει βάσει της Συνθήκης του Σικάγο.
Η ΝΟΤΑΜ με αριθμό A0585/18 χωρίζεται σε πέντε τμήματα στα οποία αναφέρονται συντεταγμένες με τις οποίες η Αθήνα, δεσμεύει περιοχές σε όλο το εύρος του Αιγαίου και ανατολικά της Κρήτης για διάφορα χρονικά διαστήματα από σήμερα μέχρι και τα τέλη Απριλίου.
Πάρ΄ ότι δεν είναι NAVTEX, το Πολεμικό μας Ναυτικό εμπλέκεται, αφού θα εκτελεστούν ασκήσεις αεράμυνας και βολές αντιαεροπορικών όπλων του Στόλου.
Να σημειωθεί ότι με την Ελληνική σημερινή ΝΟΤΑΜ, Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό - κλείνουν - την έξοδο των Δαρδανελίων και την περιοχή του Καστελόριζου που η Τουρκία με παράτυπη ΝΑVTEX δέσμευσε για αύριο, για άσκηση έρευνας και διάσωσης. 
Και όλα αυτά, μετά την ανακοίνωσης της Τουρκίας ότι θεωρεί το Καστελόριζο Τουρκικό έδαφος και θα πραγματοποιήσει αύριο άσκηση έρευνας και διάσωσης με επίκεντρο το νησί.

Σχόλια