ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ



Με πληροφορίες απο την Τουρκία που αναφέρουν ότι η διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών στο δικαστικό μέγαρο της Αδριανούπολης, σχετικά με την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν την Πέμπτη απο τους Τούρκους, οι δικηγόροι Hakan Yalçıntuğ και Sinem Şandır, που διορίστηκαν από το Ελληνικό Προξενείο, ζήτησαν την επιστροφή και των δύο στην Ελλάδα. Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών υπέβαλαν ένσταση επί της προφυλάκισής τους.
Το γεγονός έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα έξω από το δικαστικό μέγαρο να βρίσκονται πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι.

Απο την πλευρά τους, Τουρκικά ΜΜΕ που ελέγχονται από την Αγκυρα, αφήνουν να εννοηθεί ότι θα ισχύσει και η προσθήκη της κατηγορίας της κατασκοπείας.
Σύμφωνα με δημοσίευμά της Milliyet, οι Έλληνες στρατιώτες κρατούνται στις φυλακές υψίστης Ασφαλείας τύπου F, στην Αδριανούπολη, όπου κρατείται και ο  πρώην πρόεδρος του Κουρδικού Κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς. 
Η Γενική Εισαγγελία της Αδριανούπολης έχει διατάξει την εξονυχιστική διερεύνηση των κινητών τηλεφώνων των δύο στρατιωτών, οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι έχασαν τον δρόμο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αναζητώντας λαθρομετανάστες.
 

Να σημειωθεί ότι προς το παρόν, τα περισσότερα δημοσιεύματα, διαψεύδουν το γεγονός ότι η υπόθεση συνδέεται με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν και βρήκαν άσυλο στη χώρα μας.
Απο την άλλη πλευρά ο γνωστός Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης, μας ενημερώνει σε δημοσίευμά του:
Ο αρχηγός της ΜΙΤ πλέον συσχετίζει ευθέως την υπόθεση της αιχμαλωσίας των 2 Ελλήνων στρατιωτικών με αυτή των 8 Τούρκων φυγάδων αξιωματικών και υπαξιωματικών που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα με ανάρτηση στο twitter γράφει χαρακτηριστικά τα εξής:
«Η Ελλάδα που δεν επιστρέφει τους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου ξεκίνησε τις διεργασίες για την επιστροφή των 2 στρατιωτών που συνελήφθησαν».

Το πρόβλημα που γεννιέται εδώ είναι ότι αυτό είναι αδύνατο, δηλαδή η ανταλλαγή για πολλούς λόγους.
Και να το ήθελαν στην κυβέρνηση, δεν το θέλουν οι ΗΠΑ, στις οποίες άλλωστε χρωστάνε οι Τούρκοι και το γεγονός ότι βρίσκονται ακόμα στην Ελλάδα.
Αν οι ΗΠΑ δεν είχαν επέμβει από την πρώτη στιγμή που είχε προσγειωθεί το ελικόπτερο UH-60 του τουρκικού Στρατού στην Αλεξανδρούπολη, οι «8» θα βρίσκονταν στη Τουρκία από τη πρώτη ή την δεύτερη ημέρα και το αναφέρουμε γιατί γνωρίζουμε από «πρώτο χέρι» τι ακριβώς έχει συμβεί.
Αρά δεν υπάρχει περίπτωση ανταλλαγής!
 
Στην Αδριανούπολη βρίσκονται και οι οικογένειες των δύο στρατιωτών, ώστε να δουν τα παιδιά τους, κατόπιν αδείας από την Εισαγγελία.
 




Σχόλια