ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΑΝΕ.....


Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης, από το δικαστήριο της Αδριανούπολης, των συνηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για άρση της προφυλάκισής του και άμεση απελευθέρωση. 
 
Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγκ:
Μετά το αίτημα του Εισαγγελέα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή τους με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Η κράτησή τους δεν έχει προκαλέσει κάποια συζήτηση περί ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των δύο χωρών.  Οι Έλληνες στρατιωτικοί υποβλήθηκαν σε δικαστική έρευνα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη και της στρατιωτικής κατασκοπείας, αλλά το Ειρηνοδικείο Ανδριανουπόλεως αποφάσισε την κράτησή τους με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.
Η συνέχεια της διαδικασίας πλέον είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της και ο ορισμός δικασίμου.

Αυτό σημαίνει ότι η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών παρατείνεται μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Σήμερα ο εισαγγελέας έδωσε στις οικογένειες άδεια να επισκεφθούν στις φυλακές της Αδριανουπόλεως.τους δύο προφυλακισμένους.
Οι γονείς των  συλληφθέντων παρέστησαν και στο δικαστήριο, αρνήθηκαν όμως να κάνουν την οποιαδήποτε δήλωση. 

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΕΞ
Η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα.

Σχόλια