ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ....



Θέση υπέρ της Τουρκίας πήραν οι ΗΠΑ. Ζητούν λύση του Κυπριακού με βάση το σχέδιο Ανάν, το οποίο καταλύει την Κυπριακή Δημοκρατία. 
Και αφού τα βρήκαν για μία ακόμα φορά μεταξύ τους, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Λευκωσία Κάθλιν Ντόχερτι σχετικα με το οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, έκανε την εξής δήλωση:
Δεν αναμένονται προβλήματα στις έρευνες που θα διενεργηθούν από την ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ, και συνέχισε: Έτσι κι αλλιώς περνούν χρόνια για την εισροή εσόδων από τα κοιτάσματα και ο καλύτερος τρόπος για να υπάρξει κατανομή των πόρων σε όλους του Κύπριους θα είναι η λύση του Κυπριακού.

Εν τω μεταξύ έφθασε στο λιμάνι της Λεμεσού το ερευνητικό σκάφος της ExxonMobil, Ocean Investigator για να ανεφοδιασθεί και μετά από έλεγχο του εξοπλισμού του θα ξεκινήσει για το τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ,  όπου με χρήση ρομπότ θα πραγματοποιήσει υποθαλάσσιες έρευνες.

Και ενώ το ψευδοκράτος απαιτεί απο τις ξένες εταιρείες να ζητούν και την άδεια των Τουρκοκυπρίων, αυτό δεν προτίθεται να το πράξει καμία εταιρεία αφού οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει έχουν γίνει με τη νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί συμφωνία πώλησης φυσικού αερίου από το κοίτασμα Αφροδίτη στη Κυπριακή ΑΟΖ προς την Αίγυπτο , παρά τις αντιρρήσεις απο το Ισραήλ, καθώς διεκδικεί μέρος του κοιτάσματος 6%, ενώ Λευκωσία θεωρεί πως το ποσοστό του είναι 2%.

Σχόλια