ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ

 

Οι σχέσεις πλέον ανάμεσα σε Τουρκία και αραβικών χωρών, οξύνονται διαρκώς. Χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βλέπουν το κυβερνών κόμμα  του Ερντογάν ως φιλικό προς τις δυνάμεις που απειλούν τα κράτη της περιοχής. Από τη στιγμή μάλιστα που η Άγκυρα στήριξε πέρυσι  το Κατάρ, ενώ η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν επέβαλαν κυρώσεις στη Ντόχα με τη φερόμενη στήριξή της προς Ισλαμιστές εξτρεμιστές, τα πράγματα πήραν αρνητική μορφή στις σχέσεις των χωρών αυτών με την Άγκυρα. 

Μπορεί  οι Τουρκικές σαπουνόπερες να είναι δημοφιλείς στη Μέση Ανατολή, αλλά ήδη τέθηκε σε ισχύ απο τις 2 Μαρτίου απαγόρευσή τους στο MBC Group, το μεγαλύτερο δίκτυο της περιοχής με έδρα το Ντουμπάι, το οποίο ανήκει στον Σαουδάραβα επιχειρηματία Ουαλίντ αλ Ιμπραχίμ με μετόχους και άλλους Σαουδάραβες.

Η απόφαση περιλαμβάνει αρκετούς αραβικούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε πολλές χώρες. 
Ο εκπρόσωπος της MBC Group, κ. Χαγέκ είπε ότι η απαγόρευση έχει να κάνει με όλα τα είδη Τουρκικών προγραμμάτων. Και παρ΄ότι θα πλήξει τα έσοδα και την τηλεθέαση, ανοίγει νέες ευκαιρίες για παραγωγούς απο άλλες χώρες ώστε να αναπληρωθεί το κενό, αλλά και για Άραβες παραγωγούς που μπορούν να δημιουργήσουν αραβικά σήριαλ υψηλού επιπέδου.

Σχόλια