ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ


'Eνας 26χρονος Μαροκινός εισέβαλε οπλισμένος με όπλο χειροβομβίδες και μαχαίρια, σε σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ στη Νότια Γαλλία. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ένοπλος φώναξε ο Αλλάχ είναι μεγάλος( Αλαχού Ακμπάρ), θα σας σκοτώσω όλους και δήλωσε στρατιώτης του ISIS. Λίγα λεπτά πριν την εισβολή στο σουπερμάρκετ και σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων ο δράστης πυροβόλησε πέντε φορές τέσσερις αστυνομικούς που έκαναν τζόκινγκ στην Καρκασόν. Ο ένας απο τους αστυνομικούς τραυματίστηκε απο σφαίρα που του τρύπησε έναν πνεύμονα και του έσπασε ένα πλευρό, ενώ πέρασε μόλις τρία εκατοστά από την καρδιά του.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό υπάρχουν τρείς νεκροί και περίπου δέκα τραυματίες.
Νεκρός είναι και ο τζιχαντιστής ο οποίος πριν ανοίξει πυρ κατά των αστυνομικών επιτέθηκε σε δύο επιβαίνοντες ενός ΙΧ για να τους πάρει το αυτοκίνητο. Εκτέλεσε τον ένα με μια σφαίρα στο κεφάλι και τραυμάτισε σοβαρά τον άλλο.
Απο τις υπηρεσίες ασφαλείας ανεφέρθη στην εφημερίδα Le Parisien ότι ο Μαροκινός δραστηριοποιείτο στη σαλαφιστική σκηνή και ότι διατελούσε υπο παρακολούθηση. Είχε φυλακιστεί μάλιστα το 2016 στην Καρκασόν.
Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM μετέδωσε πως ο ένοπλος ζήτησε την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, έναν εκ των δραστών των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι τον Νοέμβριο του  2015.

Σχόλια