ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Δεν είμαστε πράκτορες, κατέθεσαν στο δικαστήριο ο ανθυπολογαχός Άγγελος Μητρετώδης και ο Λοχίας Δημήτρης Κουκλατζής ,σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Στην απολογία τους ανέφεραν ότι  βγήκαν για περιπολία περίπου στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης, με χιόνι στα 20-25 εκατοστά.
 Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες, μας πήραν τα όπλα και μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, φέρεται να κατέθεσε ο Άγγελος Μητρετώδης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Birlik, Ιλχάν Ταχσίν, στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν φωτογραφίες με πατημασιές πάνω στο χιόνι, . Οι δυο στρατιωτικοί ισχυρίστηκαν ότι τις τράβηξαν για να τις στείλουν στους ανωτέρους τους.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, ανέφεραν ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί κρατούνται με την κατηγορία της παραβίασης πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής.

Απο την Τουρκική πλευρά το πρώτο σενάριο που εξετάζεται είναι πως δεν είναι στρατιώτες, αλλά κατάσκοποι. Το δεύτερο σενάριο είναι οι δύο Έλληνες στρατιώτες να πέρασαν στο Τουρκικό έδαφος ώστε να συναντήσουν σημαντικά μέλη των Κούρδων μαχητών της Συρίας  ή μέλη της φετουλαχιστικής οργάνωσης FETÖ. 
Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι η Άγκυρα εξετάζει και τα δύο προαναφερθέντα σενάρια και για το λόγο αυτό η επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών ενδέχεται να καθυστερήσει και η Τουρκία για να τους επιστρέψει θα ζητήσει από την Ελλάδα την επιστροφή κάποιων άλλων ατόμων. 

 Ο ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κουκλατζής, κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης και αναμένεται να δικαστούν τη Δευτέρα.

Σχόλια