ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ. ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!


Αλλαγή πλεύσης απο τους Σκοπιανούς με δήλωση ότι ορισμένες Ελληνικές θέσεις πλησιάζουν στον παραλογισμό, έκανε όπως διέρευσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ.

Σύμφωνα δε με διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Καθημερινή, έγινε σε συναντήσεις του Σκοπιανού ΥΠΕΞ με Ευρωπαίους διπλωμάτες και μάλιστα εν όψει της επίσκεψης του Νίκου Κοτζιά στη γείτονα χώρα.

Την ίδια ώρα στα Σκόπια ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Στόχος η ισχυρότερη κυβερνητική πλειοψηφία.

Θα μιλήσω πιθανώς με όλα τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός του VMRO-DPMNE δήλωσε σε δημοσιογράφους, κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση του Σκοπιανού συντάγματος μετά την απόφαση του προέδρου  να μην υπογράψει το προεδρικό διάταγμα για το νομοσχέδιο που ψήφισε την Τετάρτη η Βουλή, το οποίο προβλέπει τη διεύρυνση της χρήσης της Αλβανικής γλώσσας στη χώρα.
Λυπάμαι που ο πρόεδρος της χώρας αποφάσισε να παραβιάσει κατάφωρα το Σύνταγμα και ανακοίνωσε για δεύτερη φορά ότι δεν θα υπογράψει το νόμο. Αυτό δεν είναι καλό, είναι κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος της «Μακεδονίας» και βεβαίως οι θεσμοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επιτρέψουν κάτι τέτοιο δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.

Σχόλια