ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΩΝ 2 ΕΛΛΗΝΩΝ

Η υπόθεση του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη που συνελλήφθησαν απο τους Τούρκους εκδικάστηκε σήμερα, με τους δύο δικηγόρους τους να καταθέτουν αίτηση αποφυλάκισης. 
Το δικαστήριο συνεδρίασε επί μία ώρα και έβγαλε αρνητική για τους δύο Ελληνες απόφαση για δεύτερη φορά. Αυτό σημαίνει ότι για άγνωστο ακόμη χρονικό διάστημα θα παραμείνουν κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, έως ότου εξεταστούν όλα τα στοιχεία.
Το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένο κανονικά να εξεταστεί από το δικαστήριο της Αδριανούπολης την Παρασκευή 30 Μαρτίου. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, υποστήριξαν πως οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης έχουν δώσει τους κωδικούς pin των κινητών τους και ότι το Ελληνικό προξενείο έχει αιτηθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η διεύθυνσή του ως διεύθυνση κατοικίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Hurriyet, ο δικαστής ισχυρίζεται ότι : Υφίσταται η σκέψη ότι μπορεί να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι και το μέτρο προφυλάκισης είναι σε λογικό πλαίσιο αν ληφθεί υπόψη ότι η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινή είναι 5ετής φυλάκιση. Υποστηρίζει δε ότι η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής. 
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Είχαν βρεθεί πολλά ύποπτα στοιχεία.
Δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.
Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες των ψηφιακών στοιχείων.
Από την προηγούμενη απόφαση προφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τις έρευνες.



 

Σχόλια