Η Β.ΚΟΡΕΑ ΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ !!


Η Βόρεια Κορέα την Πέμπτη απευθύνθηκε σε όλους τους Κορεάτες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, καλώντας τους να κάνουν την υπέρβαση για την ενοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου, χωρίς τη βοήθεια άλλων χωρών.

Οι Κορεάτες σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA, πρέπει να προωθήσουν τις επαφές, τις μετακινήσεις και τη συνεργασία μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας. Η Πιονγκγιάνγκ θα διαλύσει οτιδήποτε σταθεί εμπόδιο για την επανένωση της Κορεατικής χερσονήσου.
Η ανακοίνωση εκδόθηκε έπειτα από κοινή συνεδρίαση κυβερνητικών και κομματικών αξιωματούχων, ώστε οι Κορεάτες να προσπαθήσουν ενεργά για την αποκλιμάκωση των στρατιωτικών εντάσεων και να δημιουργήσουν ένα ειρηνικό κλίμα στην χερσόνησο.
Η ανακοίνωση ανέφερε ότι στόχος είναι η στήριξη των δηλώσεων του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν αναφορικά με την επανένωση. Να σημειωθεί ότι αυτή η χρονιά είναι σημαντική και για τις δύο χώρες. Αποτελεί την 70η επέτειο ίδρυσης του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, ενώ η Νότια Κορέα θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σχόλια