ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ....ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ

Πρότεινε σύνθετη ονομασία, που θα είναι μία λέξη, αμετάφραστη στη Σλαβική, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό για το Σκοπιανό.
Εδώ που φτάσαμε πρέπει να καταλάβουν οι Έλληνες τι κερδίζουμε από μια λύση με σύνθετη ονομασία που θα αντιμετωπίζει παράλληλα τον αλυτρωτισμό ανέφερε, υποστηρίζοντας  πως ο κ. Τσίπρας, έφερε πολύ αργά αυτή τη συζήτηση. Η συζήτηση του θέματος έπρεπε να έχει γίνει από τον Σεπτέμβριο.
Το άλλο θέμα, είπε, είναι οι δεσμευτικές εγγυήσεις που πρέπει να δώσουν τα Σκόπια, οι οποίες να δείχνουν ότι εγκαταλείπουν τον αλυτρωτισμό.
Επίσης ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει , ενώ υπάρχουν πολλά θέματα, με κυρίαρχο εκείνο του συντάγματος της γειτονικής μας χώρας..
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι το Ποτάμι έχει μια κρυστάλλινη θέση επί του θέματος. Να καταλάβει ο κόσμος τι κερδίζουμε από μια λύση που να αντιμετωπίζει τον αλυτρωτισμό. Να πάμε σε μια σύνθετη ονομασία που θα είναι μία λέξη, αμετάφραστη, στη σλαβική διάλεκτο έναντι όλων, η οποία θα είναι πολύ καλύτερη από την Βόρεια και Άνω Μακεδονία
Δήλωσε ότι είναι επικίνδυνο να υπάρχουν διαφορετικές γραμμές στη κυβέρνηση και χαρακτήρισε γελοίο και επικίνδυνο ο υπουργός Αμύνης να διαφοροποιείται διότι δίνει αφορμή για διάφορες ακραίες διαδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

Σχόλια