ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΛΥΣΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.....
Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την κ. Φώφη Γεννηματά ξεπέρασε τη μία ώρα. Αποτέλεσμα, ο γγ του ΚΚΕ  να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου και να περιμένει, για να ξεκινήσει η δική του συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι προέχει να λυθούν θέματα Εθνικιστικών τάσεων, αλλά και του Συντάγματος.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ η ενημέρωση, σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας μπροστά στις κάμερες στον σύντομο διάλογο που είχε με τον κ. Τσίπρα, πριν ξεκινήσει η συνάντησή τους. Προσέρχομαι ανέφερε με μικρό καλάθι όσο αφορά τα αποτελέσματα. Είναι θετικό να αναπτύσσονται οι διακρατικές σχέσεις αλλά δεν χρειάζονται πανηγυρισμοί. 

Στη συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την άποψη ότι οποιαδήποτε ονομασία δεν είναι απλά βαφτίσια της γειτονικής Δημοκρατίας, ούτε το κυρίαρχο πρόβλημα. Αυτό είναι ο αλυτρωτισμός και η μη επαναχάραξη συνόρων. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα λύσης αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ.
Επεσήμανε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση των πολιτικών κομμάτων, αλλά και του λαού, εφόσον δεν προβλέπεται άμεσα αλλαγή συντάγματος και όλων αυτών που οδηγούν σε εθνικιστικές και αλυτρωτικές διαθέσεις και απαράδεκτων διεκδικήσεων.
 
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ανέφερε : Και μετά την ενημέρωση παραμένουν οι μεγάλες ανησυχίες, για τις εξελίξεις με τις γειτονικές χώρες, την πολιτική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 

Σχόλια