ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ....


ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ;; !!

Τι είχε πει λοιπόν ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ:
Για την Ελλάδα είναι σημαντικό να έχει μια σαφή διάκριση μεταξύ της χώρας της Μακεδονίας και της Ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας, για εμάς είναι σημαντικό να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με τα ζητήματα ταυτότητας.
Η χρήση του όρου Μακεδονία δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδας, καθώς η γεωγραφική περιοχή την οποία προσδιορίζει είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Οι δυο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας ή της μη μονοπώλησης είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία.

Με απλά λόγια ο Ντιμιτρόφ ζήτησε να υπάρχει χρήση του όρου Μακεδονία από την Ελλάδα και την χώρα του επι ίσοις όροις, ώστε να υπάρξουν προσδιορισμοί και στις δυο πλευρές, πχ Περιφέρεια Μακεδονίας, Αεροδρόμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Να μετονομασθούν δηλαδή εάν υπάρξει τέτοια απόφαση. Είναι προφανές ότι αυτό θα προκαλέσει μεγάλες και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.

Σχόλια