ΤΣΙΠΡΑΣ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ


Μετά την χθεσινή συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, που είχε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημερα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργο Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση στο Μαξίμου είχε διάρκεια 45 λεπτών.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΕΓΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΗΧΟ

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον αρχηγό της ΝΔ για τη διαπραγμάτευση σχετικά με το Σκοπιανό, αλλά και για τη συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός. Ο κ. Μητσοτάκης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου,δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε τον Ελληνικό λαό. 
Ανέφερε δε : Η ΝΔ υπερασπίστηκε τα Εθνικά θέματα με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Ένα ισχυρό Εθνικό μέτωπο επιδόθηκε σε μικροκομματικά παιχνίδια. Έτσι κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας στην διαπραγμάτευση. Ο κ Τσίπρας επέλεξε να πορευτεί μόνος του, ας μην ψάχνει για άλλοθι και συνενόχους. Η πολύ σοβαρή παράληψη Τσίπρα να τεθεί ρητά η αλλαγή στο σύνταγμα των Σκοπίων ουσιαστικά τελειώνει την ευκαιρία για λύση. Ο κατακερματισμός της λύσης σε επιμέρους θέματα δεν μπορεί να αποτελέσει λύση καθώς υπονομεύει ευθέως τα συμφέροντα της Ελλάδος.
Η κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε παραχωρήσεις και δημιουργεί ανησυχίες καθώς δεν εξασφαλίζει τις απαραίτητες δεσμεύσεις από την πλευρά των Σκοπίων. Ο βίος και η πολιτεία του κ. Τσίπρα αλλά και ο χειρισμός του στο θέμα των Σκοπίων δεν πείθουν ούτε κατ’ ελάχιστον τους Έλληνες. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κύριο Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα, άλλωστε κάθε φορά που διαπραγματεύτηκε τα αποτελέσματα για τη χώρα και τους πολίτες ήταν δραματικά.
Το ζήτημα των Σκοπίων δεν είναι απλά ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής αφορά την εθνική μας συνείδηδη, την ιστορία μας την πορεία των Ελλήνων. Επαναλαμβάνω πως δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς.

Σχόλια