ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

  

Ζητάει επαναχάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια η Σερβία.

Πήρε πίσω την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία σε πολυμερές επίπεδο. Πρόταση προς την Ελλάδα για συστράτευση πάνω στο θέμα έγινε όπως φαίνεται πριν απο λίγες ημέρες. Οι εξελίξεις άγνωστες μιάς και υπάρχει και διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των Σκοπίων και της Σερβίας, αφού εμφανίστηκαν πινακίδες στους αυτοκινητοδρόμους της Σερβίας με το όνομα FYROM. 

Για να δούμε εάν αυτή η κίνηση καλής θέλησης προς την Ελλάδα, πιάσει τόπο.

Η Σερβία βάζει στο ίδιο τραπέζι Κόσοβο και Σκόπια και απαιτεί την διάλυση των δύο κρατιδίων τα οποία χαρακτηρίζει ως τεχνητά.
Το ΥΠΕΞ των Σκοπίων προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στην Σερβία για τις πινακίδες που εμφανίστηκαν στους σερβικούς αυτοκινητοδρόμους και τα αναφέρουν ως FYROM, στη Σερβική γλώσσα БЈРМ.
Να υπενθυμίσουμε, ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας είχε δηλώσει ότι η χώρα του έκανε λάθος που αναγνώρισε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα.
Η Ευρώπη και όλος ο κόσμος χρησιμοποιούν για τα Σκόπια το όνομα FYROM και εμείς χτυπήσαμε χαστούκι στους συνάδελφούς μας Έλληνες και τώρα περιμένουν την Ελλάδα να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο και την FYROM, μια αναγνώριση που προσβάλλει τους Έλληνες και οι Σκοπιανοί ψηφίζουν πάντα υπέρ του Κοσσυφοπεδίου. Πρέπει να παραδεχθώ ότι είμαστε ανόητοι είχε δηλώσει ο Ντάσιτς.
Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας για το 2017 μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας που υπεγράφη στο Βελιγράδι, περιλαμβάνει και ασκήσεις ειδικών δυνάμεων των δύο χωρών.

Σχόλια