ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ AFRIN



Η πρόθεση της Άγκυρας να εισβάλει στο Afrin δεν ήταν μυστικό. Ο Ερντογάν είχε δηλώσει τις προθέσεις του από την περασμένη άνοιξη. Αφορμή για να προχωρήσει στάθηκε η ανακοίνωση που έγινε από το Αμερικανικό Πεντάγωνο στις 13 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με αυτή, οι ΗΠΑ προχωρούν στην δημιουργία Σώματος Συνοριοφυλάκων με 30.000 άνδρες στην περιοχή.
 O Ερντογάν κατήγγειλε την υπό σύσταση μεθοριακή δύναμη ως στρατό τρομοκρατών και προχώρησε στις απειλές του, ότι Τουρκία και αντικαθεστωτικοί αντάρτες σύντομα θα καταστρέψουν τις φωλιές του τρόμου, αρχής γενομένης από το Αφρίν και το Μανμπίτζ.
Έτσι με εμπροσθοφυλακή τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες του φιλοτουρκικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού FSA, η Άγκυρα έχει εμπλακεί σε πολύνεκρες μάχες κατά των Κούρδων του YPG, όμως, οι Κουρδικές αυτές δυνάμεις είναι εταίροι της Ουάσιγκτον στη μάχη κατά του ISIS, με κίνδυνο Τουρκία και ΗΠΑ, να βρεθούν αντιμέτωπες.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ, γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης στο nikosxeiladakis.gr
Παρά τις μεγάλες δυνάμεις που έχει ρίξει η Τουρκία στον πόλεμο κατά των Κούρδων και παρά την μεγάλη κινητοποίηση ακόμα και των Ειδικών Δυνάμεων, όπως φαίνεται τα αποτελέσματα είναι πενιχρά για τον τουρκικό στρατό και για τις απειλές του Ερντογάν ότι θα συντρίψει κάθε κουρδική αντίσταση.
Οι Κούρδοι μαχητές απτόητοι οχυρωμένοι στον ορεινό όγκο του θύλακα έχουν καταφέρει μετά και από οχτώ μέρες της τουρκικής εισβολής να καθηλώσουν τις τουρκικές δυνάμεις και να ρεζιλέψουν τον τουρκικό στρατό παρά την προπαγάνδα των τουρκικών ΜΜΕ.

Σχόλια