ΣτΕ. ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!!

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της συμβολαιογράφου Λαυρίου Ελένης Καραγεωργοπούλου, η οποία ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση της τελευταίας επαναληπτικής γενικής συνέλευσης  στις 27.11.2017 του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, με την οποία ανεστάλη η προηγούμενη που είχε αποφασίσει την αποχή των συμβολαιογράφων από όλους τους πλειστηριασμούς έως 31 Δεκεμβρίου 2017.
Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας  με την υπ' αριθμ. 343/2017 απόφασή του και  πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Μακρή, απέρριψε την αίτηση της Ελένης Καραγεωργοπούλου, που είχε καταθέσει με δικηγόρους την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Κωνσταντίνο Ζηκογιάννη.
Η κυρία Καραγεωργοπούλου ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά ως αντισυνταγματική και παράνομη η επίμαχη γενική συνέλευση (27.11.2017) των συμβολαιογράφων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.
Υποστήριζε ότι οι πλειστηριασμοί που διεξήχθησαν μετά την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων είναι άκυροι και παραβιάζουν τη συνταγματική νομιμότητας και από την διεξαγωγή τους έχει υποστεί τόσο η ίδια όσο και πολίτες ανεπανόρθωτη βλάβη.
Το Τμήμα Αναστολών έκρινε επίσης ότι δεν συντρέχει λόγος χορήγησης της ζητουμένης αναστολής, λαμβανομένου υπόψη ότι η ηθική βλάβη, την οποία αορίστως επικαλείται η Ελένη Καραγεωργοπούλου, μπορεί να αποκατασταθεί σε περίπτωση ευδοκίμησης της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει ήδη καταθέσει και θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 5 Οκτωβρίου 2018.

Σχόλια