ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ;;



ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ = με τον νόμο Κατσέλη προστατεύονται μόνο το 60% των δανείων πρώτης κατοικίας (ΣΤΑΘΑΚΗΣ).
Δεν προστατεύεται λοιπόν η πρώτη κατοικία. Οι πλειστηριασμοί θα γίνονται κανονικά. 
Η κυβέρνηση έχει ρητά δεσμευθεί γι' αυτό έναντι των δανειστών, για να μη θέσει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης.
Ενδεικτικό του  ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κάλεσε τους τραπεζίτες στο Μαξίμου, για να τους παρακαλέσει να μην εκπλειστηριάζουν μικρές πρώτες κατοικίες, αλλά να βγάζουν στο σφυρί του μεγαλοϊδιοκτήτες με πισίνες. 

 Μετά τις αλλαγές σχετικά με τις διώξεις για την παρακώληση πλειστηριασμών, αυτόφωρη διαδικασία προβλέπεται για όσους:
 Ασκούν βία σε συμβολαιογράφους (σήμερα η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως μόνο σε όσους ασκούν βία σε δημόσιους υπαλλήλους κατά την υπηρεσία τους).
Παρακωλύουν την διεξαγωγή πλειστηριασμών, είτε αυτοί διεξάγονται σε Ειρηνοδικεία είτε ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφικά γραφεία (σήμερα ισχύει μόνο για τα Ειρηνοδικεία).
Αφαιρέθηκε η παράγραφος σύμφωνα με την οποία θα απειλούνταν με αυτεπάγγελτη δίωξη και όσοι απειλούσαν τους συμβολαιογράφους, και πλέον με την νέα ρύθμιση θ' απαιτείται έγκληση από το θύμα. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με νομικπούς κύκλους, ότι το ιδιώνυμο, αντικαταστάθηκε, με νομοθέτηση εκφοβισμού.

Σχόλια