ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΓΑΒΓΙΣΜΑΤΑ

 

Οι τρομοκράτες που αφήσατε ελεύθερους είναι σαν δυναμίτης έτοιμος να εκραγεί και όταν εκραγεί μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε έγραψε ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης Τσαβούσογλου !! Η απόδοση ασύλου δεν είναι καθόλου φιλική στάση.

Απαράδεκτες απειλές εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή την παροχή ασύλου σε έναν απο τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που είχαν έρθει στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, εκτόξευσε απο τον  αντιπρόεδρο της Τουρκίας Χακάν Τσαβούσογλου. 
Με μηνύματα που ανέβασε στο Twitter, αναφέρεται στο θέμα των Τούρκων αξιωματικών, δηλώνοντας  ότι δεν έχουν αντιληφθεί πόσο μεγάλος κίνδυνος είναι για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό κάθε μέλος της FETÖ που αφήνεται ελεύθερο και συνεχίζει: Δεν ωφελεί κανέναν μια εικόνα της Ελλάδας στην οποία συνωστίζονται οι τρομοκράτες. Εμείς έχουμε χρέος να τους προειδοποιήσουμε από τώρα φιλικά, αλλά η  απόδοση ασύλου δεν είναι καθόλου φιλική στάση. Οι τρομοκράτες που αφήσατε ελεύθερους σήμερα είναι σαν δυναμίτης έτοιμος να εκραγεί και όταν εκραγεί μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε.

 Απο την δική μας πλευρά, η Ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει αίτηση ακύρωσης της απόφασης χορήγησης ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα: Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών. Η θέση της χώρας είναι θέση ευθύνης. Σεβόμαστε τις διεθνείς συνθήκες προστατεύουμε τα δικαιώματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καλωσορίζουμε πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι συμμετείχαν σε πραξικόπημα. Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Τώρα την υπόθεση θα κρίνει η Ελληνική δικαιοσύνη.

Το Ελληνικό ΥΠΕΞ, έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα: Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται. Αντιθέτως, εργάζονται με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για την προώθηση της συνεννόησης και την εδραίωση της σταθερότητας καθώς και της καλής γειτονίας στην περιοχή στην οποία ανήκουν. Η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία αυτή με υπευθυνότητα. Ελπίζουμε το αυτό να επιλέξουν να πράξουν και οι γείτονές μας. Η πίστη μας στις δημοκρατικές αρχές και μεθόδους δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη.


Σχόλια