ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ



37.000 αστυνομικοί  θα βρίσκονται σε υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη και θα απαγορευθούν οι  δημόσιοι εορτασμοί σε σημαντικές περιφέρειες κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για λόγους ασφαλείας.
Κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως η αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση δεκάδες πολίτες ως υπόπτους για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πριν από έναν χρόνο, ένας άνδρας οπλισμένος με τουφέκι εφόδου πυροβόλησε και σκότωσε Τούρκους και επισκέπτες στο πολυτελές νυκτερινό κέντρο Ρέινα.
Έναν χρόνο μετά, τα μέτρα είναι δρακόντεια. 37.000 αστυνομικοί και  4.000 χωροφύλακες θα βρίσκονται σε υπηρεσία.

Οι αρχές είτε απαγόρευσαν είτε ματαίωσαν δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις, που ήταν προγραμματισμένες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις κεντρικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης Μπέιογλου, Σίσλι και Μπεσίκτας, έγινε γνωστό από αξιωματούχους, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.
Οι δημοτικές αρχές της Σίσλι ανακοίνωσαν πως ματαίωσαν μια τετραήμερη εκδήλωση που επρόκειτο να αρχίσει σήμερα αφού ο τοπικός κυβερνήτης ζήτησε να μειωθεί η διάρκειά της για λόγους ασφαλείας. Αλλά και το δημοτικό συμβούλιο της Μπεσίκτας, δεν έδωσε άδεια για την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης. Τα μέτρα ασφαλείας για την Πρωτοχρονιά θα βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις. Οι συγκεντρώσεις δεν θα επιτραπούν, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Μπέιογλου Ισμαήλ Κιλίτς.
Να σημειωθεί ότι η τουρκική αστυνομία έθεσε σήμερα υπό κράτηση 38 πολίτες, μερικοί από τους οποίους είναι Σύροι , ως υπόπτους για συμμετοχή στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στη βορειοδυτική επαρχία της Προύσας.
Σε επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση έξι ξένους υπηκόους με διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Πιστεύεται ότι σχεδίαζαν επίθεση, αναφέρει σε ανακοίνωση της η αστυνομία.

Σχόλια