ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ....ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΪΛΑΛΙ


Η ανακάλυψη της Ελληνικής του ταυτότητας τον έκανε να αλλάξει το όνομά του, από Ιμπραήμ σε Βασίλης......

Τις ώρες αυτές των Χριστουγέννων  σκεφτόμαστε, ευχόμαστε και κυρίως πράττουμε για αυτούς που στερούνται την τροφή και τη στέγη, για αυτούς που αδικήθηκαν και συκοφαντήθηκαν, για αυτούς που είναι στη φυλακή και στερήθηκαν την Ελευθερία τους υπερασπιζόμενοι τις Ιδέες τους και την Ιστορία τους,  διαιωνίζουμε τη Μνήμη των Προγόνων μας,  αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση της  σκλαβωμένης σε Μνημόνια, Ψεύτες και Αναξιοκρατία Πατρίδα μας, συνεχίζουμε την παράδοση αντίστασης και αξιοπρέπειας για τα Παιδιά μας και για τα Παιδιά των Παιδιών μας. 
Χρόνια Πολλά και Ελεύθερα!
Υ.Γ Φέτος πρωτοτυπούμε και στέλνουμε ευχές Χριστουγέννων και Ελευθερίας στον συμπατριώτη μας Γιάννη  Βασίλη Γιαϊλαλί που συμπληρώνει οχτώ μήνες φυλάκισης και βρίσκεται σε απεργία πείνας. Τις έχει ανάγκη για τη συνέχιση του αγώνα του που είναι αγώνας για όλους μας.
ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΑΛΚΙΔΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 
Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί είναι Τούρκος, Ποντιακής καταγωγής. Γεννήθηκε το 1974 στην Σαμψούντα, στην περιοχή της Μπάφρας. Τον Απρίλιο του 1994 κατατάχτηκε στις Τουρκικές ειδικές δυνάμεις. Εκεί εκπαιδεύτηκε ως ελεύθερος σκοπευτής, αλλά συνελήφθη απο τους Κούρδους το Σεπτέμβριο του 1994. Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας, διήρκησε 27 μήνες, άρχισε να αναπτύσσει φιλειρηνικά ιδεώδη. Έγινε ειρηνιστής και στράφηκε εναντίον των πολέμων. Στη συνέχεια, ανακάλυψε ότι η καταγωγή του είναι Ελληνική. Ενημερώθηκε από δημοσιογράφους οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με την οικογένειά του. Μετά την αποκάλυψη αυτή, άλλαξε το όνομα του από Ιμπραήμ σε Βασίλης. Παίρνοντας μέρος σε διαδηλώσεις εναντίον του πολέμου, συνελήφθη απο τους Τούρκους, βασανίστηκε και έμεινε πάνω από τρεις μήνες έγκλειστος σε στρατιωτικές φυλακές. Οι διώξεις εναντίον του συνεχίσθηκαν  και μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας. Και μετά το Τουρκικό συνταγματικό δημοψήφισμα του 2017, ξαναφυλακίστηκε  και παραμένει έγκλειστος σε Τουρκικές στρατιωτικές φυλακές.
 Ο ίδιος είχε εγκατασταθεί στο Ρομπόσκι του Κουρδιστάν, εκεί όπου οι Τουρκικές δυνάμεις καταστολής είχαν δολοφονήσει αμάχους, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, με την σύντροφό του Μεράλ Γκεϊλανί 34 ετών, η οποία επίσης συνελήφθη στις αρχές Οκτωβρίου.



Σχόλια