ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ. ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΑΤΕΡΑΚΗ.



ΟΧΙ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ.
 Οι Γερμανοί της εταιρίας Lurssen δείχνουν έντονη κινητικότητα για να αγοράσουν ναυπηγεία σ΄ όλο το κόσμο. Ο Σκαραμαγκάς παρά τις προσπάθειες κάποιων να τον υποβαθμήσουν, είναι από τα ναυπηγεία που χαρακτηρίζονται φιλέτο. Η Γερμανική όμως διοίκηση των Ναυπηγείων, δεν άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η Lurssen είναι μια εταιρεία που ασχολείται με κατασκευές πολεμικών πλοίων και πολυτελών σκαφών αναψυχής.
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στο Documento, αντέδρασε, σχετικά όπως είπε για απειλητικό τηλεφώνημα που δέχθηκε, με αναφορά του ονόματος του Γιώργου Πατεράκη στη Βουλή, που στο παρελθόν είχε αναμιχθεί σε εξοπλιστικά προγράμματα Γερμανικών συμφερόντων και τώρα έχει ρόλο επιχειρηματικού συμβούλου.

Στην αρχική φωτο διακρινεται  ο κ. Πατεράκης με την κα. Μέρκελ και τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη στο συνέδριο του CDU.

Πριν λίγες ημέρες και πριν γίνει η συζήτηση στη Βουλή, ο Γερμανός πρέσβης είχε ενημερώσει την Ελληνική πλευρά ότι η Lurssen προς το παρόν δεν θα υποβάλλει κάποια πρόταση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Τι είπε ο κ. Καμμένος στο  Documento με αφορμή τα όσα υποστήριξε στη Βουλή για απειλητικό τηλεφώνημα που δέχτηκε, το οποίο αποδίδει στον Γ.Πατεράκη, που απάντησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη: Με απείλησε και το έκλεισε. Μάλιστα το τηλέφωνο ήταν εταιρικό όπου κατεβάζοντας από την Εφημερίδα της Κυβέρνησης τον σκοπό της μονοπρόσωπης εταιρείας, βλέπει κανείς ότι είναι αντισταθμιστικά ωφελήματα στην άμυνα. Εξάλλου ξέρουμε και την εμπλοκή του στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Και το θέμα είναι γιατί να το κάνουν αυτό και ποιες οι σχέσεις τους με τον κ. Πατεράκη. Καταρχάς θα δούμε αν υπάρχει σχέση του κ. Πατεράκη με τον κ.Σφακιανάκη ή κάποιους άλλους. Το θέμα είναι ότι γίνεται μια προσπάθεια να περάσουν πάλι τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε Γερμανική εταιρεία. Να ξανακάνουν δηλαδή ό,τι έκαναν με τον Σάφα Αυτό δεν θα το επιτρέψω εγώ ως ΥΠΕΘΑ. Πρέπει λοιπόν ο Καμμένος να φύγει από το υπουργείο και αντιλαμβάνεστε ότι τα συμφέροντα όλων αυτών τέμνονται”.

Ας θυμηθούμε τι είχε δημοσιευθεί  6.09.2017
Ο Γιώργος Πατεράκης ήταν μεσάζων, όταν, το 2000, επί ημερών του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπογράφηκε σύμβαση 1,9 δισ. ευρώ με τη Γερμανική εταιρεία HDW για την αγορά τεσσάρων υποβρυχίων 214, τα οποία στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι... έγερναν…
Αυτό δεν έγινε εμπόδιο τότε στο να έχει καταβληθεί το ποσό του 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ως προκαταβολή…

Σημειώνεται επίσης ότι ο Γιώργος Πατεράκης χρημάτισε και διευθύνων σύμβουλος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Το όνομα του Γιώργου Πατεράκη ενεπλάκη και στο γνωστό σκάνδαλο των εκατομμυρίων στο ΙΚΑ Καλλιθέας, με την αδελφή του, Χριστίνα, να θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στην επίμαχη οργάνωση.

Σχόλια