ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΕΧΟΥΜΕ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ......


Έχω έρθει εδώ ως πρωθυπουργός και τώρα είναι δική μου ευθύνη να έρθω εδώ ως πρόεδρος, αλλά φυσικά είναι πολύ σημαντικό για μένα να είμαι μαζί με τους συμπατριώτες μου, ειδικά στη γη σας, στην ταυτότητά σας, στην προσωπικότητά σας, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, στους «συμπατριώτες» του όπως τους αποκάλεσε στην Κομοτηνή.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ερντογάν είπε μεταξύ των άλλων: Χθες είχα καλές συναντήσεις με τον πρόεδρο και τις αντιπροσωπείες. Στη συνέχεια, πραγματοποιήσαμε καλές διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών, όπως και τότε που ήμουν πρωθυπουργός.

Ήμασταν με τον Έλληνα πρόεδρο στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή μου. Ελπίζουμε ότι θα είμαστε για πάντα γείτονες. Η Ελλάδα είναι γειτονική μας χώρα, η Τουρκία γειτνιάζει με την Ελλάδα. Τουρκία και Ελλάδα έχουμε περίπου 150 προβλήματα. Εσείς οι συμπατριώτες μας, είστε μία γέφυρα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, έτσι σας βλέπουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερις βουλευτές στο Κοινοβούλιο. Οι τέσσερις βουλευτές μας πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα στο Κοινοβούλιο. Πρέπει να εκφράσετε τα προβλήματά σας. Υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να κάνετε.
Μίλησα χθες για κάποια προβλήματα. Ελπίζω ότι ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα το συντομότερο δυνατόν και θα επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα μαζί με τους συμπατριώτες μας σε ολόκληρη την περιοχή, είτε πρόκειται για Τούρκους είτε για Πομάκους, νομίζω ότι η ενότητα στην Ελλάδα θα ενισχύσει την αλληλεγγύη.
Δεν υπάρχει πρόβλημα με τους Έλληνες πολίτες στη χώρα μου. Οι Έλληνες πολίτες που είχαν πληρώσει μία περιουσία για τα ακίνητά τους, με νόμο αποζημιώθηκαν. Όλες οι αυτές περιουσίες είναι στα χέρια των νόμιμων ιδιοκτητών. Πρέπει να σας πω. Να έχετε πίστη, όχι φόβο στην ελευθερία της πίστης.
Υπάρχει υποστήριξη από την Ελλάδα εντός της ΕΕ. Όπως και στην Ελλάδα, κάναμε ένα διάλειμμα με την χώρα αυτή, στη συνέχεια υποστηρίξαμε και πάλι την Ελλάδα για να γίνει αποδεκτή από το ΝΑΤΟ. Πρέπει να αναπτύξουμε αυτή την αλληλεγγύη. Δεν το θεωρώ εμπόδιο. Εδώ είναι πολύ σημαντική η συνεργασία των αγαπημένων μας πολιτών, όπως και η ενότητα των νέων. 

Νέοι, ακούστε τις συμβουλές μας. Η πρώτη, ο Εθνικός Ύμνος από τον ποιητή Mehmet Akif. "Ακούς τον γερό θείο σου, γιε μου; Πες μου τι είναι σπουδαίο, πρέπει να δουλέψεις σκληρά, να μιλήσεις ανοιχτά, να μην μιμηθείς την μάζα, να είσαι ουσιώδης, να είσαι άνδρας, να μπαίνεις στον αγώνα". Τώρα δίνω τη δική μου συμβουλή: διαβάστε, σκεφτείτε, εφαρμόστε, επιβεβαιώστε τα αποτελέσματα.
   
Κατά την μετάβασή του στο Κιρ Μαχαλέ τζαμί, το συγκεντρωμένο πλήθος  του φώναζε ηγέτη μας. Κοντά στον Ταγίπ Ερντογάν οι βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ.
 

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΖΕΛΑΛ ΜΠΑΓΙΑΡ που επισκέφθηκε ο Ερντογάν είπε: Είχαμε σημαντικές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις στην Αθήνα οι οποίες ελπίζουμε ότι θα καρποφορήσουν .Ο πρόεδρος της Τουρκίας απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος σημείωσε: Είστε πολίτες της Ελλάδας και πρέπει να εργαστείτε για το καλό της. Η Ελλάδα χρωστά πολλά στην Τουρκία και η Τουρκία στην Ελλάδα. 
 Πριν ξεκινήσει η σύντομη ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν στους συγκεντρωμένους στο προαύλιο του σχολείου απηύθυνε χαιρετισμό ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.
Για διπλωματικό επεισόδιο σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η Καθημερινή, ότι στο προαύλιο του  σχολείου Τζελάλ Μπαγιάρ σημειώθηκε ένα μίνι επεισόδιο μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε μικρόφωνο να μιλήσει, ο υφυπουργός Εξωτερικών αντέτεινε: Άλλα έχουμε συμφωνήσει κ. πρόεδρε.....
«Κανένα διπλωματικό ζήτημα δεν υφίσταται στη Θράκη όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Καθημερινής, όλα πηγαίνουν βάσει του συμφωνηθέντος προγράμματος» σχολίασε κυβερνητικός αξιωματούχος.  
Να σημειωθεί οτι  ο Ταγίπ Ερντογάν,  συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς, πολλοί από τους οποίους είναι από την Τουρκία αποσπασμένοι στην Ελλάδα και μαθητές και μαθήτριες.
ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ......Τον υποδέχθηκαν οι ψευδομουφτήδες της Κομοτηνής και της Ξάνθης, μικρά παιδιά του πρόσφεραν ανθοδέσμες, ενώ μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας φώναζαν ρυθμικά το όνομά του. Στο σημείο βρίσκονταΝ τουρκογενείς δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, μεταξύ αυτών και ο Λεβέντ Σαδίκ, ο κροίσος γιος του εθνικιστή ηγέτη των τουρκοφρόνων της Θράκης Αχμέτ Σαδίκ, με πολυπληθή προσωπική ασφάλεια.
 

Στην Κομοτηνή έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, έχουν αποκλεισθεί δρόμοι και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας πετά πάνω από το χώρο, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές υπάρχουν στα ψηλά κτήρια της περιοχής.

 Ο πρόεδρος της Τουρκίας θα έχει επαφές με εκπροσώπους μειονοτικών φορέων και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε prive γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, όπου αναμένεται να απευθύνει σχετικό χαιρετισμό προς τη μειονότητα.  Στο σχολείο βρίσκονται επίσης για τον Τούρκο πρόεδρο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καρά Γιουσούφ, και Ξάνθης Ζειμπέκ Χουσεΐν. Επίσης παρούσα είναι η δημοτική σύμβουλος Σιμπέλ Μουσταφάογλου και ο πρόεδρος των Καπνοπαραγωγών Ροδόπης Εσάτ Χουσεΐν.


Σχόλια