ΜΕΛΗ ΤΗΣ DHKP-C ΕΝΤΟΠΙΣΕ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Μέλη της Τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, πραγματοποιώντας ευρείας κλίμακας επιχειρηση σε Παγκράτι και Καλλιθέα και προχωρώντας σε εννέα προσαγωγές ατόμων, οχτώ άνδρες και μια γυναίκα, όλοι τουρκικής καταγωγής, που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες είναι μέλη της οργάνωσης DHKP-C (Λαϊκό Επαναστατικό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο), έγινε απο την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

 Η οργάνωση τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει αρκετές επιθέσεις στην Τουρκία. Βομβιστικές επιθέσεις κατά της τουρκικής αστυνομίας, της αμερικανικής πρεσβείας και της πρωθυπουργικής κατοικίας. Το 2008 είχε συλληφθεί η διοικητής της οργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη Ασουμάν Ακτσά, με την κατηγορία του σχεδιασμου της δολοφονίας του Ερντογάν. Τελικά αφέθηκε ελεύθερη αφού στο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκαν αρκετά επιβαρυντικά στοιχεία. Λίγα χρόνια αργότερα δολοφονήθηκε, αφου ανέφερε στα ΜΜΕ, ότι θα αποκάλυπτε την σχέση της οργάνωσης με την Εργκενεκόν (μυστική εθνικιστική οργάνωση στη Τουρκία που φέρεται να διατηρεί δεσμούς με τον στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας με κύριο στόχο την υπονόμευση και ανατροπή του καθεστώτος Ερντογάν). 

Στα διαμερίσματα έχουν βρεθεί φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb, ρολόγια, καλώδια και βάζα με άγνωστη ουσία. 'Ολα παραπέμπουν σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και θα μεταφερθούν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

 


Σχόλια