ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ?


Το σίγουρο είναι πως μια επιθετική ενέργεια του Ισραήλ στην δεδομένη συγκυρία θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα στην ήδη καιόμενη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Νίκος Χειλαδάκης σε σημερινό δημοσίευμά του.
Με την πιο μεγάλη αεροπορική άσκηση στην σύγχρονη ιστορία του το Ισραήλ προανήγγειλε, όπως αναφέρουν τα τούρκικα ΜΜΕ, την επικείμενη στρατιωτική επέμβαση στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, σπάζοντας την μέχρι σήμερα στάση αναμονής περιμένοντας να δει προς τα που θα οδηγήσει ο εσωτερικός πόλεμος στην Συρία και στο Ιράκ με τους Τζιχαντιστές. Ήδη στην Άγκυρα έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους.
Όπως αναφέρεται με την συμμετοχή 100 πολεμικών αεροσκαφών το Ισραήλ έδωσε το μήνυμα ότι ετοιμάζεται για μια μεγάλη χερσαία εισβολή στον Λίβανο, αλλά και στα νότια της Συρίας, εξασφαλίζοντας μια μεγάλη ζώνη κατοχής.

Η αποσταθεροποίηση του Λιβάνου καθώς και της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ, σήμανε συναγερμό στο Τελαβίβ και οι προετοιμασίες για την στρατιωτική επέμβαση που κρίθηκε αναγκαία από την ισραηλινή κυβέρνηση, έχουν ενταθεί προμηνύοντας νέες «καταιγίδες» στην περιοχή.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Avigdor Lieberman, βρέθηκε στην Αθήνα όπου είχε σημαντικές συνομιλίες με τον Έλληνα και Κύπριο ομόλογο του κυρίως για την δημιουργία και ενίσχυση του άξονα Ισραήλ, Κύπρου Ελλάδας, με καθαρά αντιτουρκικό χαρακτήρα.

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ  nikosxeiladakis.gr

Σχόλια