ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ??


Τρία μνημεία θα απομακρυνθούν ενώ σταμάτησαν και τα γυρίσματα ενός σήριαλ με τον τίτλο Μακεδονία, που είχε εγκρίνει η προηγούμενη κυβέρνηση, 4,6 εκ. ευρώ για τα γυρίσματα 130 επεισοδίων σε 4 εποχές.

Είχε αναρτηθεί και τρέιλερ του σήριαλ, αλλά η Σκοπιανή κυβέρνηση το σταμάτησε, μιάς και όπως ανέφερε, η απόφαση της στο ζήτημα αυτό είναι αμετάβλητη.

Διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, του Μίλε Μποσνιακόφσκι, η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει λάβει την απόφασή της και θα ενεργήσει σύμφωνα με αυτήν.

Το Υπουργείο Πολιτισμού της γείτονος έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για το έργο Σκόπια 2014 και θα ασχοληθεί με το αεροδρόμιο των Σκοπίων, το Μουσείο του VMRO και το άγαλμα του Έφιππου Πολεμιστή.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά θέματα, Μπούγιαρ Οσμάνι, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε, ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα υπάρξει λύση, ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι και εργαζόμαστε για να υπάρξει λύση. Και συνέχισε: Οι περιστάσεις είναι τέτοιες, η στάση των δύο χωρών προς τη σοβαρότητα του προβλήματος είναι τέτοια, ώστε υπάρχουν προϋποθέσεις για λύση. Περιμένουμε την πρόταση Νίμιτς ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε επί της ουσίας και να βρούμε λύση. Προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε το 2018, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα εισέλθουμε στον φαύλο κύκλο της ανακύκλωσης των κρίσεων, που είχαμε τα τελευταία 25 χρόνια.

Σχόλια