ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΜΕΣΑ ?

Συνέντευξη έδωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στο κανάλι Antena-M του Μαυροβουνίου. Περιμένει μια έντονη αντίδραση από τη Ρωσία, για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ όπως ανέφερε, αλλά είμαι έτοιμος για τα πάντα συνέχισε.

 
Ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε ότι η αντίδραση που περιμένει από τη Ρωσία θα είναι  παρόμοια με αυτή της ένταξης του Μαυροβουνίου. 
Απο την πλευρά του ο πρέσβης  των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ Νάνο Ρουζίν ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί ένα επεισόδιο, που θα λήξει μέσα σε λίγους μήνες.
 
Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης Ισμέτ Ραμαντάνι δήλωσε ότι σε αντίθεση με το Μαυροβούνιο, η πλειοψηφία των πολιτών του Σκοπιανού κράτους υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Και συνέχισε λέγοντας, ότι στα Σκόπια, δεν υπάρχει εθνική δομή στην οποία θα μπορούσαν οι Ρώσοι να βρουν υποστήριξη για τη μη ένταξη.
Τόσο ο Ρουζίν, όσο και ο Ραμαντάνι μοιράζονται την αισιοδοξία του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ ότι τα Σκόπια θα είναι το επόμενο 30ο  μέλος της Συμμαχίας.
Όλοι τους αναφέρθηκαν και στο γεγονός, ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό πίεση από ισχυρές χώρες του ΝΑΤΟ για να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα του ονόματος.
Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο του 2018, δημιουργεί κλίμα, διεργασίες και επαφές για να κλείσει το ζήτημα.
 
Είναι όμως κοντά στη λύση του ονόματος οι δύο χώρες ?
Να μην ξεχνάμε τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ότι η Ελληνικότητα της Μακεδονίας κατά τρόπο αναντίρρητο δεν αμφισβητείται.

Σχόλια