ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ



Πυροβολώντας τα πόδια μας σε ότι έχει να κάνει με οτιδήποτε σχετίζεται με τον εξοπλισμό της χώρας σε μια αντιπαράθεση που δεν έχει απολύτως καμία χρησιμότητα πλέον, αναμένουμε σε τέσσερις ημέρες αντιπροσωπεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για την πιο σοβαρή υπόθεση πώλησης οπλικών συστημάτων.
Στις 4 Δεκεμβρίου όπως έγραψε το militaire.gr έρχονται από τα ΗΑΕ για να δουν τα F-16 Block 30 που σκοπεύουν να αγοράσουν και να χρησιμοποιήσουν ως εκπαιδευτικά στην αεροπορία τους. Η υπόθεση είναι σοβαρή, γιατί έχει σχέση και με τον εκσυγχρονισμό 85 αεροσκαφών F-16 της ΠΑ. Υπολογίζεται ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια απ΄ αυτή τη πώληση.
Ελπίζουμε ότι δεν θα καταφέρουμε και σ΄ αυτή τη περίπτωση “να βάλουμε τα χεράκια μας και να βγάλουμε τα ματάκια μας”.
Χθες πάντως ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος απένειμε τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής στον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα Sultan Mohammed Majed Al Ali.
Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του ΣΑΓΕ, που ελήφθη μετά από εισήγηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, η Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής απονεμήθηκε για «τις όλως εξαιρετικές ενέργειες, δραστηριότητες και πράξεις, που απέβησαν επ’ ωφελεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, προήγαγαν το επίπεδο συνεργασίας με τις δυνάμεις των Η.Α.Ε. και συνετέλεσαν στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».
Στις εξαίρετες πράξεις μάλλον συμπεριλαμβάνονται οι τρεις αποθήκες ανταλλακτικών για φρεγάτες “S” που μας έδωσαν τα ΗΑΕ, όπως και τα δύο hot spots που κατασκεύασαν με δικά τους έξοδα. Τα αναφέρουμε σε περίπτωση που ανοίξει συζήτηση για πυρομαχικά που έχουν πουληθεί στα ΗΑΕ.
ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΗΓΗΣ   militaire.gr

Σχόλια