ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΤΡΙΑ ΡΩΣΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ??


Οι μισθοφόροι τρομοκράτες της τούρκικης κατοχής στη Β Συρία κατέρριψαν την Κυριακη τρία Ρωσικά ελικόπτερα στα δυτικά της επαρχίας του Χαλεπίου προκαλώντας το θάνατο και τον τραυματισμό των Ρώσων επιβαινόντων, όπως ανέγραψε το dimpenews.com.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Hawar, τα ελικόπτερα κατά την επιστροφή τους  σε μια από τις βάσεις τους στο Afrin, μετά από επίσκεψη επιθεώρησης, στοχεύθηκαν από οργανώσεις μισθοφόρων της τούρκικης κατοχής στην Τούρκικη βάση στο χωριό Tal Mesaibin στο βορρά της επαρχίας Χαλεπίου. Επλήγησαν απο βαρέα όπλα και υπήρξε πτώση και των τριών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.  Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στα ελικόπτερα επενέβαιναν υψηλόβαθμοι Ρώσοι στρατιωτικοί.
Το αντιπολιτευόμενο Συριακό Παρατηρητήριο επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες αναφέροντας ότι καταρρίφθηκαν από αντιαεροπορικά είτε των Tούρκικων δυνάμεων ή από δυνάμεις της αποκαλούμενης  αντιπολίτευσης .Τα ελικόπτερα πέρασαν πάνω από περιοχές που ελέγχουν οι φιλοτουρκικές φράξιες.
Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει πρός το παρών δήλωση του συμβάντος από την πλευρά της Ρωσίας.
Την είδηση μετέδωσε επίσης το Κουρδικό πρακτορείο ΑΝF, καθώς και η Ιρανική τηλεόραση presstv.

Σχόλια