ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΕΘΑ


Πολιτικές προεκτάσεις έχει πάρει η κατάθεση τριών απορρήτων εγγράφων στην Βουλή από τον Ανδρέα Λοβέρδο για την υπόθεση Καμμένου. Η συζήτηση η οποία αναβλήθηκε μετά από αίτημα του Πρωθυπουργού, θα γίνει τη Δευτέρα το απόγευμα 27 Νοεμβρίου, ώστε να παραστεί και ο ίδιος ο Αέξης Τσίπρας.
Ο Πρόεδρος της Βουλής επιβεβαίωσε ενώπιον των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων ότι τα έγγραφα έφεραν την ένδειξη απόρρητα. Με την σύμφωνη γνώμη των μελών της Διάσκεψης, παραπέμφθηκαν στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μ. Καλογήρου. 
Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε τουλάχιστον ακατανόητη την κίνηση του κ. Λοβέρδου λόγω της κοινοβουλευτικής του εμπειρίας.
Πρίν απο λίγο το ΓΕΕΘΑ διέταξε ΕΔΕ για την διαρροή, ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες διαρροής των διαβαθμισμένων εγγράφων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, σχετικά με την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.
Ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, με ανάρτηση του στο twitter, επιτέθηκε σε διαπλεκόμενους όπως ανέφερε που του επιτίθενται, επειδή υπερασπίζεται την νομιμότητα.
Στην ανάρτηση αναφέρεται: Μονο όποιος έχει κάνει πολλές παρανομίες επιτίθεται με τον τρόπο που με βρίζουν και με απειλούν οι διαπλεκόμενοι επειδή υπερασπίζομαι τη νομιμότητα και τα συμφέροντα της χώρας.
Από την πλευρά της ΝΔ ο γραμματέας της Κ.Ο κ.Τσιάρας, μιλώντας με τους δημοσιογράφους είπε πως όταν πρόκειται για απόρρητα έγγραφα <<πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί>>. Χαρακτήρισε δε την αναβολή της συζήτησης αδιανόητη.

Σχόλια