ΕΝΑ ΨΕΥΤΙΚΟ ΕΘΝΟΣ


Μίροσλαβ Γκάρτσεφ. Ο επικεφαλής της ομάδας που ορίστηκε από τον πρωθυπουργό  των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ για επανεξέταση  του σχεδίου <<Σκόπια 2014>> που μετέτρεψε την πρωτεύουσα σε <<Disneyland>>.

Με ένα βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο ΦΒ, o Γκάρτσεφ χαρακτήρισε ως εφεύρημα της Γιουγκοσλαβίας το λεγόμενο Μακεδονικό έθνος,  που όπως είπε, εφευρέθηκε από τη  Γιουγκοσλαβία στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου για πρώτη φορά και έγινε προσπάθεια για καθιέρωση του  Μακεδονικού έθνους,  της Μακεδονικής κουλτούρας,  της Μακεδονικής γλώσσας, των συμβόλων και όλων των Μακεδονικών καλλιτεχνικών επιτευγμάτων.

Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Βέτσερ, επιτέθηκε κατά του κυβερνητικού αξιωματούχου. Αυτός ο κυβερνητικός υπάλληλος έγραψε, αρνείται ανοιχτά το Μακεδονικό έθνος και τον πολιτισμό του. 
Προηγήθηκαν οι ανακοινώσεις του Γκάρτσεφ για την κατεδάφιση μιας σειράς μνημείων που τοποθετήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, στη λίστα των προς κατεδάφιση μνημείων και αγαλμάτων είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου στο κέντρο της πόλης. Η απόφαση αιτιολογήθηκε με το σκεπτικό πως παραβιάστηκε το σύνταγμα, διότι οι αποφάσεις για την ανέγερση μνημείων και αγαλμάτων πρέπει να λαμβάνονται από το κοινοβούλιο και όχι από την κυβέρνηση.
Το σχέδιο Σκόπια 2014 που υλοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, κόστισε περίπου 800

εκατομμύρια ευρώ.


Σχόλια