ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Προκλητικός ο Τούρκος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή, μίλησε για τουρκική μουσουλμανική μειονότητα 150.000 μελών που δίνει αγώνα επιβίωσης, για Τουρκικές μειονότητες και σε Σκόπια τα οποία αποκάλεσε Μακεδονία, Βουλγαρία και Κόσοβο. Είπε ότι αυτές οι μειονότητες μοιράζονται την ίδια κακή μοίρα, διότι τυγχάνουν άνισης μεταχείρισης από τις χώρες στις οποίες βρίσκονται. Εμείς, ως μητέρα πατρίδα δεν θα σας αφήσουμε μόνους σας ανέφερε.  

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, για να ζείτε ως μια κοινότητα που έχει αποκτήσει τα μειονοτικά της δικαιώματα με τον ίδιο τρόπο, ως ίσοι πολίτες στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι με τον ίδιο τρόπο, θα κάνει βήματα, για να αντιμετωπιστούν και οι ανάγκες και οι προσδοκίες της μειονότητας των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη.

Τον Τούρκο αντιπρόεδρο υποδέχτηκαν ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Αλί Ριζά Ακιντζί, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και εκπρόσωποι της μουσουλμανικής μειονότητας. 

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης έλαβε άδεια από το υπουργείο Εξωτερικών και επισκέπτεται τη Θράκη, συνοδευόμενος από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος  της Τουρκίας και από στελέχη του τουρκικού Οργανισμού Αναπτυξιακής Συνεργασίας.
 Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει τι είδους θέματα εκπαίδευσης συζήτησε χθες, ο Χακάν Τσαβούσογλου με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Την ίδια ώρα, καταγράφηκαν 60 παραβιάσεις του Εθνικού μας εναέριου χώρου, εκ των οποίων οι δύο ήταν υπερπτήσεις πάνω από τη βραχονησίδα Ίμια. Εννέα αεροσκάφη προχώρησαν σε 60 παραβιάσεις στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, καθώς και σε 10 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Τουρκικό ελικόπτερο πέταξε δύο φορές πάνω από τα Ίμια, σε ύψος 100 και 800 ποδιών αντίστοιχα. Μεταξύ αυτών και ένα κατασκοπευτικό τύπου CN-235.

Τα Τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαίτιστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.


Σχόλια