ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑΣ


Η περιοχή του Πόντου θεωρείται από την Τουρκία, μέρος με πολλούς Κρυπτοχριστιανούς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελληνικής τηλεόρασης, υπάρχουν χιλιάδες Πόντιοι Έλληνες, που μιλούν και σήμερα την ποντιακή γλώσσα άπταιστα, έχοντας απόλυτη συναίσθηση ότι διαθέτουν  Ελληνική καταγωγή.
Στην περιοχή αυτή τις τελευταίες ημέρες  επεκτάθηκαν οι συγκρούσεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής με το PKK. Οι Κούρδοι θέλουν να προσελκύσουν στον αγώνα κατά της Τουρκίας, Πόντιους, αρμενόφωνους και Γεωργιανούς.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Milliyet, η στρατοχωροφυλακή ξεκίνησε επιχειρήσεις για την εξουδετέρωση θυλάκων του κουρδικού αντάρτικου στα περίχωρα της Κερασούντας
Υπήρξε και επικήρυξη για την εξουδετέρωση των ένοπλων Κούρδων μαχητών, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Να σημειωθεί ότι η Στρατοχωροφυλακή καταγράφεται ως παραστρατιωτικό σώμα και για αυτό μπορεί εύκολα να κρύβει τις απώλειές της από τις τουρκικές ΕΔ.
Εξάλου το ζήτημα του Πόντου είναι υπαρκτό. Μετά την Γενοκτονία των Ποντίων, παρέμειναν Ελληνογενείς φυλετικά πληθυσμοί υπό την κάλυψη του κρυπτοχριστιανισμού. Είμαστε Ρωμιοί σαν εσάς λένε τωρινοί κάτοικοι του Πόντου, αποδεικνύοντας ότι παρά την Γενοκτονία και τον εποικισμό του Πόντου με Τούρκους κατοίκους, το Ελληνικό στοιχείο δεν ξεριζώθηκε ποτέ. 
 Η Αγκυρα ανησυχεί για μαζική αφύπνιση Κρυπτοχριστιανών, που κυρίως βρίσκονται ανάμεσα στις τάξεις των Αλεβιτών και Ελλήνων που έχουν γνώση της πραγματικής τους καταγωγής.   
Όταν το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής World Party επισκέφθηκε την Τραπεζούντα και τα γύρω χωριά για τα γυρίσματα του επεισοδίου με στόχο ο Σ. Τανιμανίδης να βρει το χωριό της οικογενείας του, συνάντησαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες που έκαναν γεωργικές εργασίες στα χωράφια τους και μιλούσαν άπταιστα ποντιακά με την χαρακτηριστική αρχαία ελληνική προφορά.    
<<Κι εμείς είμαστε Ρωμιοί σαν εσάς! Να μας δείξετε στη δική σας τηλεόραση και όχι στην τηλεόρασή εδώ, γιατί θα μας σκοτώσουν!>>.  
Η <<φλόγα της σύγκρουσης>> έχει φτάσει στην Τραπεζούντα και στην ευρύτερη περιοχή του Πόντου μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που εκδηλώθηκαν τον Αύγουστο του 2015 και συνεχίζονται μέχρι τώρα από αντάρτες του ΡΚΚ.
Πριν λίγα χρόνια στον Πόντο από την δεκαετία του 90 μέχρι και τα πρώτα χρόνια μετά το 2000 , είχε εμφανιστεί τοπικό Αντάρτικο Σώμα από Τούρκους υπηκόους που μιλούσαν όλοι Ποντιακά. Αρχηγός  ήταν μια 28χρονή κοπέλα που δεν είχε σχέση με κουρδικές οργανώσεις.
Η Τουρκία σήμερα είναι ένα ηφαίστειο εθνοτήτων, έτοιμο να εκραγεί. Ο Ερντογάν με τον ισλαμικό χαρακτήρα που έδωσε στο Τουρκικό κράτος, έκανε τις θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες να νιώσουν ως ξένα σώματα. Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας τουρκικής εφημερίδας, μεταξύ 2009-2012 στην Τουρκία, είχαμε 8.000.000 πωλήσεις της Αγίας Γραφής στην Τουρκική γλώσσα.
Oι Τούρκοι φοβούνται και την ύπαρξη των 15.000.000 Αλεβιτών των οποίων τα χαρακτηριστικά είναι: Αγάπη και σεβασμός για όλους τους ανθρώπους, ισότητα ανδρών και γυναικών, ανεκτικότητα απέναντι σε άλλες θρησκείες και εθνικές ομάδες.


Πέρυσι το καλοκαίρι η Toυρκία είχε δεχθεί κτύπημα από επίθεση ανταρτών στον Πόντο στην Αργυρούπολη, στην τοποθεσία Torul İlçesi, και όπως είχε δημοσιευθεί: Δραστηριοποιούνται Κουρδικές επαναστατικές οργανώσεις στην περιοχή, αλλά έχουν κάνει και την εμφάνισή τους ποντιακές κρυπτοχριστιανικές ένοπλες ομάδες.
Η επίθεση επισήμως κόστισε την ζωή σε έναν Τούρκο στρατιώτη και τραυματίστηκαν βαριά άλλοι δύο. Οι Κούρδοι του ΡΚΚ μίλησαν για πολύ περισσότερους  νεκρούς, καθώς η Τουρκική φάλαγγα χτυπήθηκε με καταιγισμό πυρών κατά την έξοδό της από τούνελ αυτοκινητόδρομου.


Σχόλια