ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ



Δεν ήταν τυχαίες οι δηλώσεις του Έλληνα προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου σε σχέση με την  ονομασία των Σκοπίων. Οι αλυτρωτικές τάσεις μεταβάλλουν σε πυριτιδαποθήκη τα Βαλκάνια απειλώντας ολόκληρη την Ευρώπη,  δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, ειδικά μετά τις εξελίξεις στην Καταλονία.
Την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ, επανεξετάζει τη δομή διοίκησής του από τους υπουργούς άμυνας στη συνάντησή τους τον Νοέμβριο.
Η  συμμαχία θα κατασκευάσει δύο νέες βάσεις στα Βαλκάνια δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
Την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία, το Reuters ανακοίνωσε ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να δημιουργήσει δύο νέες βάσεις αλλά και να  μετακινήσει  στρατεύματα κοντά στην Μαύρη Θάλασσα , για να μπορεί να ελέγχει τις Ρωσικές κινήσεις .
Όλα αυτά προϋποθέτουν πως η περιοχή θα ανήκει την ΕΕ και όλες οι χώρες θα προσχωρήσουν στην συμμαχία.
Οπότε και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι και πάλι πολύ ψηλά στην ατζέντα των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Να μην ξεχνάμε τις πρόσφατες δηλώσεις του Π. Καμμένου, ο οποίος προειδοποίησε ότι η οποιαδήποτε απόφαση, η οποία θα συμπεριλαμβάνει το Ελληνικό όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του στην ονομασία αυτής της σλαβικής εθνότητας, θα είναι μια απόφαση η οποία θα αντιτίθεται στην απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων  υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1992. Η μία και μοναδική Ελληνική Μακεδονία, υπήρξε πάντα και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στόχος της σλαβικής επιβουλής, με αποτέλεσμα να μην αποτελεί στόχο μόνο η ονομασία η ίδια αλλά και η ίδια η εδαφική ακεραιότητα και το χειρότερο η σλαβοποίηση της ιστορίας, του πολιτισμού της Μακεδονίας, τουτέστι του Ελληνικού έθνους, υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας.
Ο ίδιος είχε δηλώσει απο τη Θεσσαλονίκη:  Οποιαδήποτε κι αν είναι η λύση, προκειμένου να έχει νομιμοποιηθεί, απαιτείται η επανασύσταση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ομόφωνη απόφαση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στο συμβούλιο αυτό για την αποδοχή μιας λύσης. Σε περίπτωση διαφωνίας κάποιου αρχηγού, υπέδειξε την οδό του δημοψηφίσματος.

Σχόλια